Hlavní obsah

Policista půjčil známému služební auto, jezdil na červenou se sirénou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Služební auto se zapnutými majáčky a sirénou půjčil policista svému známému, aby se projel. Projížděl křižovatky na červenou a navíc si celou jízdu natočil na video. Tím se pak pochlubil na internetu. Policista z Prahy byl propuštěn a nyní ho čeká soud. O případu v pátek informovala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policejní auto s civilistou za volantem, blikajícím majákem a houkající sirénou projíždělo křižovatky, ačkoli na semaforech svítila červená. Navíc policista podle GIBS přenechal civilistovi řízení, když měl hlídkovou službu. Kdy se případ odehrál, inspekce neřekla.

Bývalý policista je podezřelý ze dvou trestných činů. „Vyšetřovatel mu sdělil podezření pro přečin porušení služební povinnosti příslušníka bezpečnostního sboru a přečin porušení povinnosti dozorčí nebo jiné služby,“ sdělila mluvčí GIBS Radka Sandorová. Za ně podle trestního zákoníku může dostat až tři roky vězení.

Vyšetřovatelům zanechal pádný důkaz. Jízdu si totiž natočil a video dal na web. Mluvčí inspekce neupřesnila, na kterých stránkách se video objevilo, ale pracovníci GIBS dali akci krycí název „YouTuber“. Případ byl po zkráceném přípravném řízení již postoupen soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám