Hlavní obsah

V centru Blanska našli mrtvého primáře boskovické nemocnice

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Policie prověřuje podezřelé úmrtí pětašedesátiletého muže, jehož tělo našli lidé v noci na středu v centru Blanska na Wanklově náměstí. Ostatky byly převezeny k pitvě, kriminalisté ale její výsledek nezveřejnili. Mrtvý byl dlouholetý primář z Nemocnice Boskovice.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Zjišťujeme, co se vlastně stalo,“ řekla Právu mluvčí policie Alice Musilová.

Mluvčí odmítla sdělit jakékoli podrobnosti k případu. Doplnila jen, že okolnosti události prověřují blanenští kriminalisté. Pokud by ale policie měla podezření, že byl muž zavražděn, zabývali by se kauzou jejich kolegové z jihomoravské krajské policejní správy v Brně.

Lékař působil v boskovické nemocnici bezmála 40 let. V posledních letech vedl jako primář oddělení následné péče. „Pro nás byla informace o jeho úmrtí velkým šokem. Byl to pohodový, milý a vstřícný člověk, který byl v poslední době ve velmi dobrém psychickém rozpoložení. Nyní měl čerpat dovolenou," řekl Právu náměstek ředitele nemocnice Vladimír Zemánek.

Z dostupných informací vyplývá, že svědci našli ostatky muže, který byl značně zakrvácený. Policie se nyní snaží zjistit, co dělal bezprostředně před svojí smrtí. Na místo byla přivolaná záchranka, ale lékař mohl již jen konstatovat smrt.

Reklama

Výběr článků

Načítám