Hlavní obsah

Na závodech motocyklů v Ostravě zahynul jezdec

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragická nehoda se stala v neděli při osmém ročníku motocyklového závodu Okruhu Františka Bartoše v Ostravě-Radvanicích. Podle informací Práva měl jeden ze závodníků Olin Hanák nehodu, kterou nepřežil. Organizátoři silničních motocyklových závodů se proto rozhodli akci předčasně ukončit.

Foto: Josef Hudec

Ilustrační foto: Nedělní motocyklové závody na Okruhu Františka Bartoše

Článek

Nehoda se stala kolem 15:45, dvaadvacetiletý jezdec při ní nezvládl zatáčku a se strojem skončil až v lese. „Podlehl svým zraněním. Policie provádí ohledání místa činu, pak budou následovat úkony trestního řízení,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policejní komisař nařídil soudní pitvu zesnulého.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že 22letý řidič motocyklu zn. Honda zřejmě nezvládl řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk. Následně došlo k pádu a vyjetí mimo komunikaci do příkopu a ochranných sítí a drobných keřů. Bezprostřední příčina havárie je ale stále předmětem prověřování,“ upřesnila Holčáková.

„K objasnění věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. K objasnění některých okolností mohou přispět i případní svědci, pokud disponují obrazovými záběry tragédie. Svědky žádáme, aby nás kontaktovali na lince 158,“ řekla policejní mluvčí s tím, že další skutečnosti ozřejmí znalci, kteří budou rovněž přibráni.

Okruh provází smůla 

Okruh Františka Bartoše provází smůla. Ke smrti závodníka zde totiž došlo také před dvěma lety. Tehdy to však byla hromadná nehoda jezdců. Jeden z nich nehodu nepřežil a další čtyři se zranili, z toho jeden těžce.

Na závodě se v neděli utkali jezdci v sedmi třídách. Závod se jel proti směru hodinových ručiček na trati dlouhé 3500 metrů s šesti pravotočivými a deseti levotočivými zatáčkami. Závody ve svých kategoriích vyhráli v neděli například Marek Koudelka, Vítězslav Hatan, Jiří Obtulowicz, David Hanzalík či Pavel Matuš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám