Hlavní obsah

U Rotavy na Sokolovsku se srazily dva osobní vlaky, sedm zraněných

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rotava
Aktualizováno

Nedaleko stanice Rotava na Sokolovsku se v neděli ráno v nízké rychlosti čelně srazily dva osobní vlaky. Po nehodě bylo převezeno do nemocnice sedm zraněných. U dvou cestujících je podezření na zlomeninu bércové kosti, resp. ramene, ostatní mají většinou pohmožděniny. Příčinou srážky je zřejmě selhání strojvedoucího, který nevyčkal ve stanici na křižování osobních vlaků a pokračoval dál po trati.

Foto: HZS Karlovarského kraje

U Rotavy na Sokolovsku se srazily dva osobní vlaky

Článek

„Kousek za rotavským železničním nádražím se srazily dva osobní vlaky, které jely po stejné koleji,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Ve vlacích bylo celkem patnáct lidí, z toho jedenáct cestujících a v každém vlaku dvoučlenná posádka,“ pokračoval Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Po nehodě vlaky nevykolejily

„Při nehodě bylo zraněno sedm lidí, ve všech případech se jednalo o lehká zranění“ uvedla Dana Prošková z karlovarské krajské záchranky. „Čtyři z nich byli odvezeni na chirurgickou ambulanci do sokolovské nemocnice, jeden do Chebu a dva do Karlových Varů. Další dva zranění odmítli převoz,“ popisovala Prošková, podle které dva pacienti měli pohmožděná záda, dva hrudník a jeden tržnou ránu na hlavě.

Lékař záchranné služby měl u jednoho pacienta podezření na zlomeninu bércové kosti a u dalšího na zlomeninu ramene. „Nevíme to přesně, bez rentgenu to nepoznáme, zlomené to být nakonec nemusí,“ dodala Prošková.

„Na místě jsou všechny složky Integrovaného záchranného systému a na místo jede drážní inspekce,“ dodal mluvčí hasičů s tím, že trať je pro další provoz uzavřena.

Podle mluvčího drážní inspekce Martina Drápala je pravděpodobnou příčinou nehody selhání strojvedoucího, který nepočkal ve stanici Rotava na křižování vlaků a pokračoval dále po jednokolejné trati. Podle Drápala by měl být provoz na trati obnoven během odpoledne.

Škoda na vlacích se odhaduje na milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám