Hlavní obsah

Řidič chtěl na náplavce vytáhnout člun z řeky, auto sjelo do Vltavy

Novinky, jap
Praha

Porouchaný člun se snažil v sobotu večer v Praze vytáhnout z Vltavy na souš řidič pomocí svého auta. To se ale nepovedlo a vůz nakonec skončil i s připojeným přívěsem v řece. Auto museli zpátky na břeh vytáhnout hasiči.

Foto: HZS Praha

Auto skončilo ve Vltavě.

Článek

"Majitel chtěl vytáhnout z vody porouchaný člun. S připojeným vlekem proto sjel u Rašínova nábřeží po nájezdu do řeky, kdy auto zůstalo stát klasicky na souši. Nájezd byl ale velice kluzký, a tak i přesto, že bylo vozidlo zajištěno brzdou, sjelo do Vltavy. Když se majitel sjetí do řeky pokoušel zabránit, poranil si lehce obě nohy," uvedla ostraha pražské náplavky.

Foto: HZS Praha

Hasiči vyprošťují vůz z vody.

Na místo zamířili policisté, hasiči i záchranáři. Ti si od ostrahy náplavky převzali zraněného muže, kterého převezli do nemocnice na Karlově náměstí k ošetření. Podle informací od svědků utrpěl na nohou tržné rány.

Foto: HZS Praha

Auto se nakonec podařilo dostat zpět na souš.

"Hlášení jsme dostali ve 20:47, jednalo se o osobní automobil s vozíkem, který sjel zhruba do poloviny své délky do vody. K vytažení vozu stačil hasičům naviják cisterny," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Praha

Z vody vytáhli hasiči i přívěs.

Reklama

Výběr článků

Načítám