Hlavní obsah

Řidič mercedesu nejdřív tvrdil, že neřídil. Pak nabízel úplatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned ze tří trestných činů je podezřelý čtyřiatřicetiletý Ukrajinec, který se v neděli dvakrát pokusil uplatit policejní hlídku poté, co jej zastavila kvůli běžné silniční kontrole v pražských Dolních Měcholupech. Muži hrozí až šest let za mřížemi. Informoval o tom mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Běžná silniční kontrola skončila podezřením ze tří trestných činůVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si všimli mercedesu, který se řítil relativně úzkou uličkou „znatelně razantně“. Zapnuli proto majáky a vydali se za ním. Když ho asi po kilometrovém pronásledování dojeli, řidič je poněkud překvapil tím, že z auta vystoupil, zamkl jej a začal odcházet.

Policisté ho proto doběhli a přivedli zpět. „Během toho jim řidič tvrdil, že on vlastně žádné vozidlo neřídil, a tudíž nechápe, proč by měl dokonce ukazovat doklady,“ uvedl Hulan v tiskové zprávě.

Z následné kontroly vyšlo najevo, že Ukrajinec má zákaz řízení. Policistům se navíc zdálo, že je ovlivněný alkoholem nebo drogou. Podrobit se testu ale odmítl.

Můžeme se dohodnout?

Místo toho nabídl opakovaně policistům pět tisíc korun, aby dělali, že ho nikdy neviděli.

„Nemůžeme se nějak dohodnout? Pět tisíc dám,“ nabídl policistům. Ti ale na jeho nabídku zareagovali patrně jinak, než si řidič mercedesu představoval.

„Takže mi nabízíte úplatek? Takže to jedem rovnou, takže si zajistěte vozidlo,“ odvětil jeden z policistů.

Muže hlídka rovnou odvezla na policejní služebnu kvůli podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení.

Reklama

Výběr článků

Načítám