Hlavní obsah

Policie dopadla po třech letech gang, který přepadl auto bezpečnostní agentury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Detektivové protimafiánského útvaru v květnu zadrželi a obvinili devítičlenný gang lupičů, kteří podle nich před třemi roky přepadli auto bezpečnostní agentury. Odnesli si tehdy dva milióny korun a zranili člena ostrahy. Informoval o tom v pátek mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Místo přepadení auta bezpečnostní agentury. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

Přepadení se odehrálo 21. ledna ve Velkých Popovicích u Prahy, kde si lupiči vyhlédli auto bezpečnostní agentury G4S. Pod pohrůžkou použití střelné zbraně jim osádka vydala kufry se dvěma milióny korun. [celá zpráva]

Podle Hantáka lupiči na místě zanechali falešné stopy, které zmátly kriminalisty Středočeského kraje, ti se případem zabývali až do června loňského roku. Poté kauzu odložili.

„V únoru letošního roku získali k případu cenné operativní informace detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Po tříměsíční práci začátkem května zadrželi v Praze, středních a severních Čechách celkem devět podezřelých mužů ve věku od 30 do 55 let,“ řekl Hanták.

Osm Čechů a jeden Slovák byli obviněni z loupeže, za kterou jim hrozí až 12 let za mřížemi. Část z nich se k loupeži přiznala. Sedm mužů je vyšetřováno na svobodě, dva jsou ve vězení kvůli jiné trestné činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám