Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého z napadení těhotné ženy v pražském autobuse

Praha
Aktualizováno

Policie v pátek zadržela třiatřicetiletého muže podezřelého z úterního napadení těhotné ženy v pražském městském autobuse. Muže obvinila z loupeže a navrhla pro něj vazbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz útočníka na policejní služebnu. Archivní videoVideo: Policie ČR

 
Článek

„Podezřelý byl zadržen v pátek. Kolegové ho vypátrali na základě poznatků. Zadržení nebylo nijak dramatické. Je v policejní cele. Nyní se čeká na rozhodnutí o vazbě, které může přijít v nejbližších hodinách až dnech,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podle policie má podezřelý násilnou trestní minulost.

Přepadení, ze kterého je zadržený podezřelý, se odehrálo v úterý ráno na lince 193 ve Vídeňské ulici. Pachatel chtěl půjčit mobil nejprve po několika cestujících a pak se obrátil na těhotnou ženu. Chtěl z jejího mobilu zavolat matce, žena však odmítla. Následoval útok. Pachatel ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Přitom stále požadoval vydání jejího telefonu.

Oběť se následně vysmekla a utekla.

Za loupež by mohl být pachatel odsouzen až k deseti letům vězení, Daněk však uvedl, že policisté nechali vypracovat znalecký psychiatrický posudek. „Mimo jiné je zajímá, jestli byl muž v době skutku příčetný a zdali není nebezpečný svému okolí,” sdělil mluvčí.

Lidé pomoc nepřivolali

Řidič autobusu po incidentu  uvedl, že si incidentu ve voze nevšiml. Autobus byl kloubový a napadení se odehrálo v jeho zadní části.

Cestující, kteří napadení pravděpodobně viděli, však pomoc nepřivolali. „Zarážející na případu je to, že i když v autobusu cestovalo několik lidí, ženě nikdo nepomohl a ani nezavolal na tísňovou linku. Přitom podle poškozené lidé přepadení sledovali a nikdo se jí nezastal,“ konstatoval již ve čtvrtek Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám