Hlavní obsah

Policie pátrá po dvou uprchlých vězních

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Policisté vyhlásili pátrání po dvou mužích, kteří v pátek vpodvečer před půl šestou uprchli z věznice Odolov na Trutnovsku. Po mužích bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V současné době se mohou pohybovat v rámci celé České republiky. Ani jeden z nich není ozbrojen a neměli by být ani nebezpeční.

Foto: Policie ČR

Hledaní (zleva) Pavel Souček a Ondřej Heinsch

Článek

„Nejedná se o nebezpečné vězně, ve výkonu trestu jsou za méně závažnou trestnou činnost, jako je maření výkonu soudního rozhodnutí. Oba byli zařazeni do méně přísného režimu věznice s dozorem. Další podrobnosti k útěku vězňů nebudeme vzhledem k probíhajícímu šetření policie sdělovat,“ uvedla mluvčí generálního ředitelství Vězeňské služby Petra Kučerová.

Prvním z hledaných je 172 centimetrů vysoký Pavel Souček (32). „V době útěku byl oblečen do tmavých kraťasů a oranžového trika,“ uvedl královéhradecký policejní mluvčí Jan Čížkovský. Druhým uprchlým vězněm je Ondřej Heinsch (38), vysoký 176 centimetrů, který na sobě v době útěku měl tmavé kraťasy a bílé triko.

Vězni s krátkými tresty

„Tímto žádáme veřejnost, pokud by nám mohla sdělit jakékoliv informace k jejich pohybu, ať nám je dají vědět cestou bezplatné linky tísňového volání na čísle 158, nebo ať se přímo obrátí na trutnovské policisty,“ požádal Čížkovský.

Věznice v Odolově v Podkrkonoší byla v areálu bývalého dolu otevřena v roce 1993. Je určena pro odsouzené muže starší 18 let, kteří byli soudem zařazeni k výkonu trestu do věznice s dozorem a jimž byly většinou vyměřeny jen krátké tresty za méně závažné trestné činy. Ubytováni jsou na ložnicích s možností volného pohybu po ubytovně a ve vymezeném prostoru uvnitř areálu.

Jak připomněla ČTK, například v září 2010 odtud utekl pětadvacetiletý vězeň, policie ho dopadla zhruba po dvou hodinách ve vlaku do Jaroměře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám