Hlavní obsah

Muž brutálně napadl v autobuse v Praze těhotnou, nikdo nezavolal pomoc, všichni jen zírali

Praha

Nepochopitelný případ napadení vyšetřují od úterý pražští kriminalisté. Dosud neznámý násilník zaútočil na těhotnou ženu v autobusu MHD kvůli tomu, že mu odmítla půjčit mobil. Napadené se nikdo z cestujících nezastal, pachatel utekl.

Foto: Policie ČR

Podoba pachatele, jak ji sestavila policie.

Článek

Útok se odehrál v úterý v 6:45 v lince 193 mezi zastávkami Zelené domky a U tří svatých ve Vídeňské ulici. Muž nejprve obešel několik cestujících s tím, že chce půjčit mobil. U nikoho ovšem nepochodil.

Následně přišel až k těhotné ženě, po níž chtěl telefon, aby mohl zavolat matce. „To žena odmítla a okamžitě následoval útok. Pachatel ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Přitom stále požadoval vydání jejího telefonu,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Po několika ranách se oběť vysmekla a utekla k řidiči, jenž pouze otevřel dveře a pustil ji ven. Žena šla přepadení oznámit, pachatel jel autobusem dál.

Nikdo nezavolal pomoc

„Zarážející na případu je také to, že i když v autobusu cestovalo několik lidí, ženě nikdo nepomohl a ani nezavolal na tísňovou linku. Přitom podle poškozené přepadení lidé sledovali a nikdo se ji nezastal,“ konstatoval Daněk.

Útočník je ve věku asi 30 let, vysoký kolem 190 cm, štíhlé postavy, tmavě hnědých středně dlouhých mastných vlasů. Má tmavé oči. Oblečený byl do dlouhého tmavého kabátu hnědé barvy až na zem a přes rameno nesl černou tašku na notebook. V ruce pak měl ještě nějakou menší tašku. Muž také silně zapáchal kouřem a hovořil česky.

Kriminalisté sestavili přibližně 60 procentní podobu pachatele a žádají o pomoc veřejnost. Pokud ho někdo pozná, nechť informace předá na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám