Hlavní obsah

Soud zprostil muže obžaloby z vraždy prostitutky

Právo, Pavel Orhoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Krajský soud v Českých Budějovicích ve středu zprostil 54letého muže obžaloby z vraždy. Obžaloba mu kladla za vinu, že měl v srpnu 2007 zavraždit v lese u silnice E55 ve Skoronicích na Českokrumlovsku 42letou prostitutku a její tělo pak hodit do Lipna. Soudce uvedl, že proti obžalovanému není dostatek důkazů. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zasadil jí šest bodných ran do hrudníku,“ uvedl k činu státní zástupce Petr Dušek. Podle něho nastoupila žena k obžalovanému do auta u motorestu ve Skoronicích. Jihočeští kriminalisté pracovali na případu téměř devět let a muže, který stanul ve středu před soudem, obvinili teprve před několika měsíci.

Obžalovaný ale u soudu svou vinu důrazně popíral. „Nikdy jsem ji neviděl a v době, kdy se to mělo stát, jsem byl v Ústí nad Labem,“ prohlásil. Místo činu ani místo, kde měl podle obžaloby hodit do přehradní nádrže Lipno mrtvolu, podle svých slov nikdy neviděl. Z jižních Čech, kde bydlel s přítelkyní, odjel v červenci 2007 s příbuznými a vrátil se až na podzim, tvrdil u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám