Hlavní obsah

Policejní perličky: Sousedská elektřina, muž se šestým smyslem či pervitin do kávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední den v roce už tradičně policisté ukazují, že mají také smysl pro humor, a vybírají zajímavé perly z případů za uplynulý rok. Nejinak tomu je i na Silvestra roku 2015. Několik případů ukazuje, že se policisté někdy pořádně zapotí, ale i zasmějí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na jihu Čech se v listopadu skoro rozjelo vyšetřování vraždy kvůli telefonátu jednoho muže, jenž věrohodně líčil, co se děje před jeho domem. „Muž tvrdil, že uslyšel ránu, a pak otec padl na zem. Vrahové se maskují jako kameníci, pokládají před domem nový chodník. Zastřeleného otce teď právě ‘uklidili‘. Policisté nakonec zjistili, že duševně nemocnému oznamovateli stačilo k tomuto telefonátu jen několik okamžiků, kdy ho pečovatel nechal samotného poblíž telefonu,“ popsal mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

A zároveň přidal i podobný případ muže, který vymyslel zbraň na světovou válku a svými nápady zasypával linku 158. Uváděl, že má vychytané věcičky, trénuje šestý smysl a teleportaci, navíc, že umí komunikovat i s umělým mozkem.

„Opakovaná volání muže ukončil až nápad jednoho ze sloužících policistů, který muže přesvědčil, aby ještě tyto své schopnosti potrénoval a pak nabídl své dovednosti ‘federálním agentům‘. Nápad muže zaujal a slíbil, že bude trénovat,“ konstatoval Matzner.

Soused pouští elektřinu 

Policisty ve Vodňanech zvedla ze židle starší žena, která jim volala, že viděla stopovat tři mladé dívky. Tvrdila, že v jejich věku je to velmi nevhodné. Policisté jí dali za pravdu a po příjezdu na místo dívkám pomohli po svém. Odvezli je do dětského domova, odkud utekly.

„Hned druhý den přijali policisté oznámení starší ženy, že ji v bytě ohrožuje elektřina a ona požaduje pomoc a měření. Následně se žena rozpovídala o skutečnosti, že jí soused ze spodního bytu přes zeď do těla pouští elektřinu a vlny. Policisté tak nakonec kontaktovali nikoli energetický dispečink, ale psychiatrické oddělení,“ přidal další perličku Matzner.

Neodolal jsem a musel jsem tu čokoládu mít, protože Kinder je nejlepší čokoláda na světě.
zloděj

S výtečným doporučením přišel uvědomělý muž na jedno policejní oddělení v Moravskoslezském kraji. V tašce měl bednu tříštivých i trhavých nábojnic, různých nábojů, střeliva, rozbušek, pěchotní munici a policistům kladl na srdce, ať se v tom nepřehrabují, že je to nebezpečné.

Na své dítě myslel odsouzený, který se půl roku vyhýbal nástupu trestu. Policistům řekl, že mu dcera vytýká, že nebyl již čtyři roky na Vánoce doma, jelikož byl zavřený. Tak jí chtěl vyhovět a do vězení tentokrát nešel.

Výslech komplikovali psi

Mluvčí moravskoslezských policistů Gabriela Holčáková připojila další úsměvnou historku muže pod vlivem návykových látek. „K mému pozitivnímu testu na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin, uvádím, že si to nedovedu vysvětlit. Jediné vysvětlení, které mě napadá, proč mám ten test pozitivní, je to, že poslední dobou jsem byl dosti nachlazený a bral jsem hodně Paralenu Plus. Ke své osobě ještě uvádím, že si sem tam dám pervitin do kávy, aby byla silnější. Sem tam jej tedy konzumuji,“ stojí v policejním spise.

Jiný opilý dobrodruh, kterému alkohol zatemnil mozek, spolykal 15 tablet na zpevnění ženských prsou. „Byl převezen na interní oddělení, zjištěno 2,34 promile alkoholu v dechu. Dle lékaře nebyl ohrožen na životě,“ konstatovala Holčáková.

Že sladké neláká jen děti, se přesvědčili policisté, kteří vyjeli na krádež do obchodu. Od 35letého zadrženého se následně dozvěděli vskutku svérázné vysvětlení. „Šel jsem si koupit nějaké potraviny, a když jsem uviděl obal, na kterém byl chlapeček, neodolal jsem a musel jsem tu čokoládu mít, protože Kinder je nejlepší čokoláda na světě. Protože jsem velký, vzal jsem si ty čokolády dvě a strčil jsem si je do kapsy bundy. U pokladny jsem zaplatil drobný nákup a čokolády jsem nezaplatil, ale snědl je ještě na prodejně, jelikož jsem měl na ně chuť.“

Na závěr citát z hlášení policisty operačnímu důstojníkovi o případu pokousání psem, který prošetřoval: „Ani jednoho svědka jsem nevyslechl, protože přes ten štěkot psů je vůbec neslyším!“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám