Hlavní obsah

Kamión vjel na R48 na středový pás a začal hořet

– Nový Jičín
Právo, hon

Několik hodin musel být v neděli uzavřen hlavní silniční tah R48 mezi Hranicemi na Moravě a Příborem. V katastru Šenov u Nového Jičína najel kamión na betonový dělící pás a následně došlo k roztržení nádrže na naftu, požáru a také úniku asi 700 litrů paliva.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kamión vjel nedaleko Nového Jičína na středový betonový pás.

Článek

O nehodě, při které byla zraněná dvoučlenná osádka kamiónu, informoval mluvčí hasičů Marek Gašparín.

„Řidič kamiónu najel v obci Šenov u Nového Jičína v brzkých ranních hodinách na středový betonový dělící pás. Kamión se po téměř 100 metrech na betonovém dělícím pásu zastavil, avšak při této jízdě došlo k poškození nádrže na naftu a následnému úniku přibližně 700 litru nafty. V důsledku dopravní nehody došlo k jejímu zapálení a požár se postupně rozšířil na zadní část tahače. Požárem byl zasažen i návěs,“ sdělil mluvčí s tím, že požár se rozšířil i na návěs kamiónu, ve kterém byly převáženy potraviny.

Kvůli úniku nafty museli hasiči na místo povolat i kontejnerový sorbentový automobil. „Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 900 tisíc korun. Jedná se pouze o škodu způsobenou požárem a není zde započítaná škoda na kamiónu a návěsu, které byly způsobeny dopravní nehodou,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám