Hlavní obsah

Místo výletu do Říma policejní cela. Opilci způsobili poprask na pražském letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pozdvižení způsobila na ruzyňském letišti ve čtvrtek večer skupina opilých lidí, kteří chtěli odcestovat do Říma. V letadle před startem křičeli na posádku a chovali se vulgárně. Troufli si i na přivolané policisty, a tak místo v Itálii skončili v policejní cele.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letiště Václava Havla v Praze. Ilustrační snímek

Článek

Krátce po 23. hodině přivolal kapitán letadla policisty, jelikož měl problém s 43letým Čechem. Choval se arogantně a neposlouchal instrukce posádky. Když mu policisté dali dýchnout, přístroj ukázal 1,8 promile alkoholu.

„Pasažér pak přestal s hlídkou spolupracovat, vulgárně nadával kapitánovi letadla a snažil se dostat zpět na palubu. Kapitán proto rozhodl, že muž nebude dále v cestě do Říma pokračovat, a vyloučil ho z přepravy. Protože přestal s hlídkou spolupracovat a byl agresivní, nasadili mu policisté na ruce pouta a zamířili s ním na nedalekou služebnu,“ informovala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

To však nebyl konec opileckého divadla. Z letadla vystoupil další muž a žena, kamarádi zadrženého, a začali se navážet do policistů i posádky. Když jim kapitán zakázal návrat na palubu, rozzuřilo je to a policisté museli přivolat posily. V poutech pak skončil 37letý opilec.

Chtěli na víkendový pobyt

Z letadla se mezitím vytrousila další žena s kamarádkou a začaly hystericky křičet jak na hlídky, tak na letištní personál, že chtějí odletět na víkend do Říma. Poprasku využila partnerka 37letého muže, která se pokusila dostat na palubu.

„Policisté tak zajistili i tuto jednačtyřicetiletou ženu. To oba už zajištěné pasažéry pohoršilo a začali kolem sebe silně kopat, až si odřeli nohy do krve. Odmítali se uklidnit a jejich agresivita se stupňovala, navíc se jejich partnerky snažily napadnout hlídku a přitom se jedna z nich odřela o přechodový plech nástupního tunelu,“ popsala další průběh Rendlová.

Celkový počet zadržených tak stoupl na čtyři. Všichni byli opilí, policisté jim naměřili od 1,26 do 1,8 promile alkoholu v dechu.

Neukázněná skupina pokračovala ve výstředním chování i cestou na služebnu, kde zůstala do vystřízlivění. Následně dostali termín k podání vysvětlení. Všichni jsou podezřelí z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Mohou za to dostat pokutu až pět tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám