Hlavní obsah

Policie sestavila novou podobiznu zvrhlíka z Vonoklas. Má velký nos a ježka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v neděli zveřejnila novou podobiznu podezřelého ze znásilnění 25leté běžkyně ve Vonoklasech na Praze-západ. V obci se odehrály již tři přepadení od října minulého roku.

Foto: Policie ČR

Nová podoba vonoklaského násilníka

Článek

„Kriminalisté při vyšetřování úzce spolupracují se samosprávou obce a místními občany. Policistům se v průběhu šetření případu podařilo sestavit identikit možného podezřelého a jeho zevrubný popis,“ informoval v neděli Novinky mluvčí policie Václav Tichý.

Podle něj je pachatel ve věku zhruba 25 let, tmavší pleti, hubené postavy, vysoký asi 175 centimetrů. Má krátce střižené vlasy na ježka, hnědé oči, větší nos. Hovoří dobře česky.

BEZ KOMENTÁŘE: Znásilnění ve VonoklasechVideo: Novinky

Kriminalisté mají rovněž popis jeho oblečení, které měl na sobě. Šlo o 3/4 džínové kalhoty světlemodré barvy, tmavomodré vybledlé tričko s kruhovým potiskem. Dále dvě mikiny - jedna modročerná s kapucí a druhá delší (značně vytahaná, potrhaná, s poškozenými kapsami, špinavá).

Útok se odehrál v pátek večer mezi obcemi Vonoklasy, Roblín a Solopisky, když si šla 25letá žena zaběhat. Policisté po ohlášení případu nasadili vrtulník i psovoda. Pachatele se ale dopadnout nepodařilo.

Podle místních se násilník pohybuje v okolí obce a navštěvuje místní hospody. Informace o napadení se objevila také na webových stránkách obce s tím, že lidé mají být opatrní a ženy nemají vycházet samy. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z dubnového napadení v obci. Mohl zaútočit i v pátek.

Jak vyplývá z vyjádření policie, zvrhlík je podezřelý také z útoku na ženu z poloviny dubna. Oběť se tehdy naštěstí ubránila. K dalšímu napadení došlo v říjnu minulého roku. Zda i toto přepadení mohl spáchat tento muž, to policie v neděli neřekla. Popis pachatele ovlivňují výpovědi obětí, proto se mohou jednotlivé identikity lišit.

Informace o totožnosti a pohybu násilníka přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám