Hlavní obsah

Turista z Japonska posprejoval Národní divadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fasádu Národního divadla směrem do Divadelní ulice posprejoval v neděli v noci šestadvacetiletý turista z Japonska. Policisté si jeho počínání všimli na kamerovém systému a stihli jej zadržet. Použili k tomu paralyzér.

BEZ KOMENTÁŘE: Japonec posprejoval Národní divadlo

 
Článek

„Jakmile spatřil modré majáky a policistu vybíhajícího ze služebního vozidla, dal se na útěk. I přes opakované výzvy se ho policistům podařilo dostihnout až nedaleko Smetanova nábřeží, kde k úplnému zastavení prchajícího ,umělce‘ použili taser,“ popsala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Mladík se posléze přiznal, že vůbec nevěděl, že maluje na Národní divadlo. Do Prahy prý přijel obdivovat malebný pohled na Vltavu, který ho ale brzy omrzel. „Proto se zaměřil na svou zálibu, kterou provozuje i v Japonsku, a tou je kresba graffiti,” dodala Martínková.

Při zadržení pak policistům ještě kladl aktivní odpor a uklidnit se ho policistům podařilo až na policejní služebně. Tam se navíc přiznal ke své další kresbě, kterou vytvořil v Melounové ulici v centru města o den dříve.

Kvůli tomu, že mladík poškodil památkově chráněnou budovu Národního divadla, mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám