Hlavní obsah

Orlík vydal další oběť vraždy, mrtvola byla omotána řetězem

Právo, Pavel Orhoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlická přehrada, proslulá vraždami, vydala další oběť. Potápěči v minulých dnech vytáhli torzo muže z hlubiny pod Otavským mostem. Tělo bylo ve vodě přes dva roky. Kriminalisté vyšetřují případ jako vraždu a žádají veřejnost o pomoc při identifikaci oběti.

Foto: Policie ČR

Tělo potápěči vyprostili z hloubky několika metrů.

Článek

„Z hloubky několika metrů vyprostili potápěči tělo, zabalené v modré plachtě z PVC. Tělo bylo omotáno řetězem a ten byl u dna ukotven podstavcem přenosné dopravní značky. Totožnost mrtvého není známa,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Muž, kterého vytáhli potápěči z Orlíku, měl na sobě tyto věci.

Dále poznamenal, že podle dosud zjištěných skutečností z různých oborů byl muž ve věku 32–42 let, výška postavy 170–175 cm. „Chrup muže vykazuje známky stomatologické péče, jsou osazeny můstky,“ podotkl Matzner.

Oblečení mohlo být ukradeno  

Muž měl na sobě oboustrannou sportovní bundu zn. Basiko sports se stahováním u pasu, pravděpodobně hnědé barvy. Dále měl světlé plátěné kalhoty velikosti S, značky Brugi (Italy), se stahovací šňůrou u pasu. Pod kalhotami měl trenýrky značky Man’s World, původně bílošedé, s knoflíčky na poklopci. Obutý byl do bot značky Reebok Aztrek, velikost 42.

Foto: Policie ČR

Mrtvola ležela ve vodě asi dva roky

„Tělo by mohlo být ve vodě zhruba dva roky a více. Kriminalisté nevylučují ani tu možnost, že by se mohlo jednat o cizince,“ ozřejmil Matzner.

Foto: Policie ČR

Mrtvola byla zabalena v PVC

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti muže, ale přivítají také jakékoliv informace k věcem na fotografiích. Je možné, že pachatelé ukradli věci, které použili k zatížení těla, někde poblíž. Kdo by měl k tomuto zločinu jakékoliv informace, ať kontaktuje policisty na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám