Hlavní obsah

Podvodník lákal matky na nízké ceny kočárků a autosedaček, zboží nedostaly

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

O 200 tisíc korun přišly matky, které na internetu sháněly různé věci pro své novorozence a děti. Naletěly totiž podvodníkovi, který lákal ke koupi nápadně nízkými cenami, zboží ale nezaslal. Kriminalisté z Prahy pátrají po dalších poškozených.

BEZ KOMENTÁŘE: Internetový podvodníkVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž prodával zejména kočárky, korbičky, autosedačky a další potřeby. Jeho zákaznicemi byly především svobodné matky a ženy ze slabších sociálních vrstev. Ty byly nadšené, že muž nabízel na svých stránkách zboží za příznivé ceny,“ uvedla mluvčí policie Hana Jeřábková.

Jednačtyřicetiletý Slovák se při komunikaci vydával za ženu. Po přijetí platby vždy přestal komunikovat a objednané zboží neposlal. V některých případech sám inzeroval k prodeji elektroniku, kterou prodal i více lidem najednou. Žádný kupec ji ovšem neobdržel.

Foto: Policie ČR

Slovák (vpravo) se na internetu vydával za ženu

„Kriminalisté také zjistili, že jeho družka, matka jejich šesti dětí, byla za trestnou činnost stejného charakteru již v minulosti stíhána. Tehdy způsobila škodu přesahující tři sta tisíc,“ konstatovala mluvčí s tím, že muž způsobil škodu za asi 200 tisíc korun. Pachatel skončil ve vazbě a hrozí mu až pět let vězení.

Podvodník používal skoro dvě desítky e-mailových schránek, čtyři telefonní čísla a šest účtů. Detektivové se domnívají, že poškozených bude víc, a proto je žádají, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám