Hlavní obsah

Školačku ležící na silnici v Liberci přejelo auto

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Čtrnáctiletá školačka skončila v pátek v Liberci pod koly automobilu Seat Altea. S vícečetnými poraněními skončila v Krajské nemocnici Liberec. Jak následně policistům vypověděl řidič osobního vozu, dívka mu do cesty nevběhla, ale ležela přímo na silnici.

Článek

Nehoda se stala krátce před pátou hodinou odpoledne v ulici Nová na Františkově v Liberci. „Řidič, který tudy projížděl, spatřil po projetí zatáčky dívku ležící na silnici. Na vzniklou situaci ale již nedokázal včas zareagovat a přejel ji. Čtrnáctiletá školačka utrpěla dle sdělení lékařů vícečetná poranění, se kterými ji sanitka převezla do Krajské nemocnice Liberec,“ vypověděla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Policisté provedli u řidiče vozidla orientační dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem.

„Zraněnou dívku policisté samozřejmě dechové zkoušce na místě nepodrobili, ke zjištění a vyloučení alkoholu v krvi však zažádali o lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,“ pokračovala mluvčí s tím, že příčina a míra zavinění dopravní nehody je v současné době předmětem dalšího šetření.

Vzhledem k nejasnosti případu se nehodou zabývají i kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám