Hlavní obsah

Cyklovýlet skončil pro seniorku vážným poraněním

Právo, ch

Třiašedesátiletá žena spadla z kola na cyklostezce mezi šumavskou Bučinou a Knížecími pláněmi, kde se mění povrch z asfaltu na štěrk. Záchranáři ji s podezřením na poranění páteře transportovali do nemocnice ve Vimperku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„I když měla na hlavě přilbu, utrpěla otřes mozku zranění a při prvotním ošetření měli záchranáři podezření, že si poranila i páteř,“ popsal Právu událost zasahující člen Horské služby Šumava Ondřej Zeman.

První pomoc poskytli ženě kolemjedoucí cyklisté, kteří také zavolali Zdravotnickou záchrannou službu (ZZS) v Českých Budějovicích. Její dispečink pak krátce před třetí hodinou odpoledne vyzval k zásahu horskou službu.

„Vzhledem k tomu, že lokalizace místa nehody byla přesná, nalezli jsme zraněnou velmi rychle, a požádali o pomoc vrtulník Letecké záchranné služby“ upřesnil Zeman. Ten už ale zasahoval jinde, a proto záchranáři zraněnou znehybnili do vakuové matrace a předali lékaři ZZS z Vimperku. Sanitka následně ženu dopravila k dalšímu ošetření do prachatické nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám