Hlavní obsah

Suverén chtěl ve výtahu znásilnit ženu, její přítel ho bos pronásledoval

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajně nepříjemný zážitek má za sebou 22letá žena z Prahy, kterou se v úterý ve výtahu pokusil znásilnit zatím neznámý muž. Žena stačila doběhnout do bytu, ze kterého na pachatele vyběhl přítel napadené a začal ho pronásledovat bez bot až do metra. Tam mu ale ujel.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže podezřelého z pokusu o znásilnění zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladá žena se vracela domů mezi 23. hodinou a půlnocí od stanice metra Rajská zahrada. Ve chvíli, kdy odmykala dveře, si všimla muže, kterému se podařilo proklouznout vchodovými dveřmi spolu s ní. Společně rovněž nastoupili do výtahu.

„Muž zmáčkl tlačítko do nejvyššího patra. Během jízdy k ní potom zezadu přistoupil, dotýkal se jí na intimních částech těla a ústa jí zakrýval, aby nekřičela. Když výtah dojel do sedmého patra, napadené ženě se podařilo pachateli vytrhnout a začala křičet o pomoc,“ popsala případ mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Násilníkovi se podařilo utéct

Napadená utíkala do bytu, kde vzburcovala svého přítele. Ten neváhal ani vteřinu a bez bot začal pronásledovat násilníka. Utíkali Cíglerovou ulicí až ke stanici metra Rajská zahrada, kde pachatel vběhl do metra. Přítel ženy ještě volal na cestující, aby ho zadrželi, nikdo ale nereagoval ani nepřivolal policii. Kriminalisté poté zjistili, že muž vystoupil na Palmovce a odešel směrem do ulice Na Žertvách.

Policisté pátrají po mladém muži ve věku kolem pětadvaceti až třiceti let, který je vysoký asi 185 centimetrů, štíhlé postavy. Má opálenou pleť, krátké černé vlasy a byl hladce oholený. Mluvil česky, působil udržovaným dojmem a v metru si s největší pravděpodobností nasadil dioptrické brýle. Oblečený byl do tmavého oděvu a na nohou měl sportovní obuv světle modré barvy.

„Podle policistů byl násilník během přepadení velmi suverénní, a nevylučují proto, že by se takových skutků mohl už v minulosti dopustit. Kriminalisté proto vyzývají další případné přepadené ženy, aby kontaktovaly tísňovou linku 158 a případ nahlásily,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že policie přijme informace také o totožnosti pachatele, kterému hrozí za znásilnění až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám