Hlavní obsah

Výbuch na benzínce ve Zdibech u Prahy: Jeden mrtvý a uzavřená dálnice

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Na čerpací stanici u dálnice D8 nedaleko sjezdu na Zdiby explodovala podzemní nádrž na naftu. Jeden dělník, který prováděl opravu nádrže, zemřel. Dálnice D8 byla ve směru na Teplice několik hodin uzavřená.

Výbuch na benzínové staniciVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

”K výbuchu došlo kolem 15.00 hod. na čerpací stanici ve směru na Teplice. Dálnice byla uzavřena ve směru na Teplice, odklon je veden přes Březiněves a zpět mohou řidiči najet na exitu Zdiby. Otevření dálnice bude možné ve chvíli, kdy to bude pro řidiče bezpečné,“ řekl odpoledne Novinkám mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Zhruba o tři hodiny později byl podle ČTK provoz obnoven jedním jízdním pruhem. Ve směru z Prahy se v místě tvořily stametrové kolony. Dálnici plně zprůjezdnili zhruba ve 20 hodin.

„K výbuchu došlo při opravě nádrže na naftu, jeden dělník byl zrovna uvnitř, kde se pravděpodobně nahromadily páry,“ informovala mluvčí hasičů Lenka Kostková. Podle ní hasiči do nádrže napouštěli pěnu.

Stanice procházela rekonstrukcí, takže se v době výbuchu na ní nenacházeli zákazníci.

Foto: Jiří Forman, Novinky

K výbuchu došlo na čerpací stanici Lukoil

„Jeden z údržbářů byl odhozen tlakovou vlnou a utrpěl vážný úraz hlavy, kterému na místě podlehl. Záchranáři muži již nemohli pomoci a přivolaný lékař konstatoval smrt. Nikdo jiný na místě nebyl zraněn,“ konstatovala mluvčí záchranářů Tereza Vojtová.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám