Hlavní obsah

Rodička si na sál přivolala policejní hlídku, personál jí nechtěl udělat císařský řez

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté se ve středu zabývali opravdu netradičním požadavkem, který přišel od rodící ženy z nemocnice Na Bulovce. Po hlídce chtěla, aby domluvila personálu, který jí nechtěl provést císařský řez.

Foto: archiv, Právo

Nemocnice Na Bulovce

Článek

Po oznámení na tísňovou linku vyjeli policisté z Libně po 23. hodině. „Podle oznámení rodička při právě probíhajícím porodu po zdravotnickém personálu Nemocnice Na Bulovce striktně požadovala provedení císařského řezu,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Zdravotníci s tím ale nesouhlasili a to rodící ženu rozladilo natolik, že si nechala přivolat policejní hlídku. Muži zákona se po příjezdu snažili ženu uklidnit a přesvědčit, aby při porodu spolupracovala. To se jim nakonec podařilo a rodička přivedla na svět dítě tradičním způsobem.

Žena ale trvala na přítomnosti hlídky při porodu a důrazně vyžadovala, aby policisté nikam neodcházeli. „Jelikož to přispělo ke zklidnění celé situace, policisté setrvali až do konce porodu, na jehož konci se narodila zdravá holčička,“ shrnul úspěšný zásah mluvčí policie.

Dorazil i psychiatr 

„Osmadvacetiletá žena byla prvorodička a zřejmě hůř snášela bolest. O císařském řezu ale rozhoduje pouze lékař a to ve vážných důvodech, ne na přání pacientky. Policisté zůstali u porodu. Porod proběhl v pořádku a žena i dítě jsou v pořádku,“ řekl Novinkám mluvčí nemocnice Martin Šalek.

Policie ale v nemocnici nebyla naposledy, během čtvrtka přijela ještě dvakrát. V prvním případě ji přivolali spolupacienti, kteří si stěžovali na to, že žena na pokoji kouří. Personál ve spolupráci s muži zákona to vyřešil přemístěním na jiný pokoj.

V druhém případě si rodička policii zavolala sama, protože se jí zdálo, že jí bylo ukřivděno. „Jak to s policisty vyřešila, ale není známo, protože spolu mluvili za zavřenými dveřmi,“ dodal mluvčí nemocnice. K ženě lékaři přivolali také sociálního pracovníka a psychiatra.

Reklama

Výběr článků

Načítám