Hlavní obsah

Žena uškrtila dítě hned po porodu a po několika měsících je zakopala u domu

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy novorozeného dítěte se ve čtvrtek u Krajského soudu v Českých Budějovicích začala zpovídat 32letá žena. Podle obžaloby v březnu loňského roku uvázala hned po porodu v koupelně dítěti smyčku nohavicí od tepláků a potom je zabalila do županu a dala do pytle. Mrtvé dítě měla u sebe několik měsíců a vzala si ho i ke svému novému příteli.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Žena se ve čtvrtek schovávala před fotoaparáty a litovala svého činu.

Článek

Nakonec je zakopala na dvorku u domu v malé obci na Písecku. Žena se k činu přiznala, za vraždu jí hrozí až dvacet let vězení.

Rodila v domě u svého otce a bratra v obci u Protivína v koupelně. „Přišlo to hrozně náhle. Dala jsem si v koupelně pod sebe deku a začala rodit. Pak se mi přetrhla pupeční šňůra a na chvíli jsem omdlela. Když jsem procitla, popadla jsem tepláky a přetáhla jí je kolem krku,“ vypovídala před soudem plačící žena.

Ozřejmila, že mrtvé dítě v pytli potom dala do ložnice, kde ho ukryla pod oblečení, a když si našla nového přítele, vzala pytel s mrtvolkou s sebou a ukryla ho v kůlně u domu. Nakonec mrtvé novorozeně po asi šesti měsících zakopala na dvorku u domu.

Související téma

Foto: Profimedia.cz

Antikoncepční prostředky - kondom a hormonální antikoncepce

Když se jí soudce ptal, proč těhotenství už předtím tajila, odpovídala, že ze studu. „Bylo to mé už deváté těhotenství,“ konstatovala žena, která prý antikoncepci nepoužívá a podvázání vaječníků je prý drahé. Celkem se jí narodilo osm dětí, přičemž tři jsou v péči posledního manžela a dalších pět je buď v pěstounské péči, v ústavní péči, nebo byly osvojeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám