Hlavní obsah

Vyděšení nájemníci volali hasiče k požáru, dýmovnice v bytě hubila mravence

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Chodby domu v Praze 10 zaplnil ve středu k večeru hustý dým. Vyděšení obyvatelé přivolali hasiče, kteří se po násilném otevření bytu nestačili divit. Nehořelo, v bytě se ale válela dýmovnice na hubení hmyzu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal v Janovské ulici, informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Kouř vycházel z bytu v šestém patře, kde se nikdo nenacházel. Hasiči proto vnikli do bytu násilím, protože netušili, zda se za nimi nenachází někdo v ohrožení života.

Žádnou osobu tam nenašli. Nebyly tam však ani žádné plameny, které by museli uhasit. Na zemi se válela pouze kouřící dýmovnice. „Nebylo známo složení látky, která z dýmovnice unikala, a proto hasiči nařídili preventivní evakuaci pro případ, že by se jednalo o jedovatou sloučeninu,“ vysvětlil opatření Hulan.

Evakuováno bylo 12 lidí na téměř dvě hodiny, než se vrátil majitel a původ dýmovnice byl rozluštěn. „Policistům vysvětlil, že si objednal dezinsekci své nemovitosti od nepříjemného hmyzu, například mravenců, která se evidentně vymkla kontrole. Rozborem hasiči zjistili, že se jedná o látku škodlivou pouze mravencům a podobné havěti, nikoli ale lidem,“ konstatoval mluvčí policie.

Lidé se vrátili do svých domovů a policisté nyní ještě prověřují, zda nedošlo k protiprávnímu jednání ve formě přestupku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám