Hlavní obsah

Zátah na Mírově: dozorci fungovali jako dealeři anabolik

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při rozsáhlé razii ve věznici Mírov na Šumpersku rozbila Generální inspekce bezpečnostních sborů utajovanou dealerskou síť, která mezi vězně distribuovala zakázaná anabolika. Stíhaní jsou kvůli tomu dva dozorci, dva vězni a dvě civilní osoby. Čtyřdenní akce skončila v úterý ráno.

Článek

Právu informaci potvrdila mluvčí inspekce Radka Sandorová s tím, že šlo o velmi dobře organizovanou skupinu.

„Způsob, jakým pachatelé měli svou činnost zorganizovanou, byl velmi důmyslný,“ uvedla Sandorová. Při více než rok připravované operaci s krycím názvem Alcatraz tak podle ní musely být nasazeny veškeré dostupné technické prostředky, konkrétnější informace ale v této souvislosti mluvčí poskytnout odmítla.

Uvedla pouze, že na akci se podílel i speciální policejní útvar rychlého nasazení, stejně jako zvláštní taktická skupina generální inspekce.

„V průběhu akce bylo vyslechnuto značné množství osob, provedeny desítky domovních prohlídek, prohlídek nebytových a dalších prostor, zajištěno velké množství důkazních materiálů, včetně bankovních výpisů,“ konstatovala Sandorová.

Dozorce zůstává ve vazbě

Mluvčí zároveň upřesnila, že jeden z dozorců je vyšetřován vazebně, ostatní podezřelí, kromě dvou vězňů, byli po sdělení obvinění propuštěni na svobodu. Celkem inspekce během čtyřdenní akce, která skončila v úterý ráno, zadržela osm lidí, u dvou ale stíhání nezahájila.

Vazebně stíhaný dozorce distribuoval mezi odsouzené anabolické steroidy za úplatky, kromě jejich přijetí je stíhán i pro zneužití pravomocí a pro nedovolené nakládání s látkami s hormonálním účinkem. Druhý dozorce je podle Sandorové obviněn z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Zbylá čtveřice „civilů“ včetně dvou vězňů si vyslechla obvinění z podplácení a stejně jako vazebně stíhaný dozorce i z nakládání s látkami s hormonálním účinkem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám