Hlavní obsah

Zloději ukradli kamión s pneumatikami, shořel na poli

Novinky, Ondřej Kořínek
Nymburk

Zloději zřejmě podpálili ukradený kamión s pneumatikami, ke kterému vyjížděli hasiči na polní cestu u obce Sadská na Nymbursku. Hasiči na místě našli pouze otevřený kamión v plamenech bez řidiče.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Hasiči byli o požáru informováni po čtvrté hodině ranní. K hašení požáru vyrazilo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Při jejich příjezdu byly dveře kabiny otevřené, bez posádky.

„V 5.05 hodin jsme požár dostali pod kontrolu. Vozidlo bylo celé zasažené ohněm a shořelo, přívěs se podařilo zachránit. Nikdo nebyl zraněn,“ sdělila Novinkám mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Hasiči vyložili náklad a přivolali zástupce odboru životního prostředí kvůli úniku nafty a použité pěny při zásahu. Na místo se dostavil také psovod na vyhledávání akcelerantů, látek podporujících hoření.

Kamión byl podle mluvčí hasičů odcizen a příčinou požáru bylo jeho úmyslné zapálení. Škoda se vyšplhala na tři milióny korun.

"Nemohu zatím potvrdit, zda bylo vozidlo odcizeno, vše je předmětem vyšetřování," dodala policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám