Hlavní obsah

Opilec šermoval nožem před ženou, kterou podezříval z krádeže přehrávače

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Při sporu o odcizený DVD přehrávač neváhal 57letý muž z Trutnovska použít proti 27leté ženě kuchyňský nůž. Událost se stala v neděli v trutnovské Horské ulici. Muž je nyní ve vazbě a v případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Obviněný muž byl ve chvíli útoku v silné opilosti. Naměřili jsme mu 2,88 promile alkoholu v dechu. Muž byl přesvědčený, že našel pachatele krádeže svého DVD přehrávače, který mu někdo předchozí den odcizil,“ uvedla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Mladé ženě, která podle zjištěných informací neměla s krádeží nic společného, vyhrožoval, že pokud mu přehrávač nevrátí, zabije ji.

„Při tom jí šermoval před krkem a tělem kuchyňským nožem s čepelí v délce 20 cm. Ženě se naštěstí dařilo uhýbat. Utrpěla pouze lehké zranění. Pak se jí i kamarádce, která všemu přihlížela, podařilo utéct,“ dodala mluvčí.

Policisté útočníka během krátké chvíle zadrželi a sdělili mu obvinění ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám