Hlavní obsah

Ve Frýdlantu uzavřeli ulici kvůli hrozbě zřícení domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdlant

Policie ve Frýdlantu uzavřela v neděli odpoledne část Husovy ulice v centru Frýdlantu na Liberecku. Po deštích tam hrozí zřícení neobývaného památkově chráněného domu. Dům nebyl v dobrém stavu a zřejmě ho umocnily intenzivní deště posledních dní. Statik nařídil demolici, uskutečnit by se měla už v pondělí, uvedl frýdlantský starosta Dan Ramzer (ODS).

Foto: Profimedia.cz

Frýdlant

Článek

Na nákladnou rekonstrukci historické stavby majitelé neměli peníze, a tak dům v posledních letech rychle chátral. Stavbě rozhodně neprospěly ani povodně, které město před dvěma lety zasáhly. V centru tehdy voda sahala až do výšky půldruhého metru.

„Na dům byl už dříve vydán demoliční výměr, teď majitelka slíbila, že ho nechá zbourat,“ řekl Ramzer. Dům podle něj stojí v řadě a kvůli obavám z jeho zřícení, nechala policie okolí uzavřít a strážníci budou objekt sledovat.

Podobné problémy museli po nedávných silných deštích řešit například i v Litoměřicích v sousedním Ústeckém kraji. V sobotu v Pekařské ulici na předměstí Litoměřic spadla část cihlového štítu střechy starého domku na dvě zaparkovaná auta. Na místo byl povolán statik, který nařídil demolici domu.

O den dříve řešili statici podobný případ i v ulici Horní Dubina v centru města, kde se zřítila klenba domu v rekonstrukci a hrozil sesuv jeho štítové stěny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám