Hlavní obsah

U Berouna hořel sklad firmy, která vyrábí CD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Hasiči likvidovali v neděli večer požár střechy výrobní haly společnosti GZ Digital Media v Loděnici na Berounsku. Firma je jedním z největších výrobců CD a DVD ve střední a východní Evropě. Na místě zasahovalo devět jednotek. Jeden muž se popálil a byl převezen do pražské Vinohradské nemocnice. Jedna žena se nadýchala kouře.

Článek

Hořet začalo před pátou hodinou odpoledne. Požár zasáhl halu, kde se balí výrobky před expedicí. Vznikl pravděpodobně ve třetím patře haly. Podle svědků šlehaly plameny až 15 metrů vysoko. Celá střecha shořela a propadla se část konstrukce.

Foto: ČTK

Požár v Loděnici u Berouna

"Hasiči tam zasahovali zejména pomocí výškové techniky. Museli jsme přivolat pomoc z Prahy," řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Požár hasiči likvidovali do noci.

"Muž byl převezen do Vinohradské nemocnice s popáleninami na horních a dolních končetinách, jedna žena se nadýchala kouře a byla silně rozrušená," řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Úmysl i chemická reakce

Příčiny budou vyšetřovatelé podrobně zkoumat až poté, co se dostanou do ohněm zasažených prostor. Zatím mají několik vyšetřovacích variant - úmyslné zapálení, nedbalostní jednání, technickou závadu nebo chemickou reakci, protože v budově je prý množství chemikálií. "Zatím vycházíme z úplně prvotních údajů, tedy zejména svědeckých výpovědí zaměstnanců, vedení společnosti a svědků, kteří požár viděli," uvedl šéf vyšetřovatelů středočeských hasičů Libor Pospíšil.

Foto: ČTK

Požár v Loděnici u Berouna

Společnost GZ Digital Media  v létě spustila provoz nového kompletačního centra. Do stavby haly pro balení, skladování a distribuci výrobků investovala přes 100 miliónů korun. Podle finančního ředitele společnosti hoří starší výrobní hala. Škoda je zatím odhadnuta na 20 miliónů korun.

GZ Digital Media je jedním z největších výrobců CD a DVD ve střední Evropě. Vyrábí i vinylové desky. Historie firmy se datuje od roku 1951.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám