Hlavní obsah

Policista, který skončil s autem ve Vltavě, zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policista, který v sobotu po havárii na Hlávkově mostě spadl s vozem do Vltavy, v neděli zemřel. Bez dalších podrobností to v pondělí uvedla mluvčí policejního prezidia Veronika Hodačová.

Foto: Petr Janiš, Právo

Vůz, který hasiči vytáhli z Vltavy.

Článek

Vůz ochranné služby policie skončil ve Vltavě v sobotu v podvečer po střetu s jiným vozem. Muže, který vůz řídil, se záchranářům podařilo vyprostit až po více než 30 minutách. Po resuscitaci skončil ve střešovické nemocnici.

Podle informací Práva byl pětatřicetiletý muž otcem dvou dětí, a protože zemřel při plnění služebních povinností, má jeho rodina nárok na odškodnění.

„Budeme se samozřejmě snažit té rodině situaci co nejvíce ulehčit. S ohledem na jeho blízké ale nechceme sdělovat bližší informace,“ sdělila Právu Hodačová.

Podle služebního zákona mají nejbližší příbuzní policisty nárok vedle jednorázového odškodnění i na náhradu nákladů jeho pohřbu či náhradu nákladů na výživu pozůstalých.

Policie hledá svědky

Okolnostmi nehody se zabývá pražská policie. Již dříve uvedla, že přivítá svědectví, která mohou ve vyšetřování pomoci.

Policisté vyhodnocují záběry z městského kamerového systému a stopy zajištěné na místě. K vyšetřování přizvali i znalce z oboru dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám