Hlavní obsah

Dívky v Rusku napadl sexuální útočník. Hrozila jim pokuta za porušení karantény

Novinky, nčs

Dvě mladé ženy, které se staly v Rusku ve druhé polovině dubna oběťmi násilných trestných činů, čelily možnosti, že samy budou muset zaplatit pokutu. Podle policie totiž kamarádky porušily karanténu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K napadení dvou mladých žen ve věku 17 a 18 let došlo 20. dubna ve městě Krasnojarsk na Sibiři. Jedna žena byla znásilněna, druhá čelila sexuálnímu napadení, obě navíc byly okradeny o šperky a mobilní telefony.

V souvislosti s trestnými činy byl později zadržen podezřelý 55letý muž, u kterého byly objeveny kradené věci, jež patřily dotyčným ženám. Policie jej nyní vyšetřuje jako hlavního podezřelého i ze sexuálních trestných činů.

A co jste vůbec dělaly venku?

Policie se však zaměřila také na důvod, proč byly ženy v noci na ulici, kde se vzhledem k opatřením proti šíření nového koronaviru neměly pohybovat. Obyvatelům je povoleno vycházet ven pouze v nejnutnějších případech, což se podle Jekatěriny Rosickajové, mluvčí ministerstva vnitra Krasnojarského kraje, nestalo.

Putinův mluvčí má koronavirus

Koronavirus

„Policie zjistila, že se ženy bez nutného důvodu pohybovaly v noci na ulici,” uvedla Rosickajová.

List Komsomolskaja pravda uvedl, že oběma ženám hrozí pokuta až 3000 rublů, tedy v přepočtu asi tisíc korun.

S protestem uspěly

Rodiny napadených žen se rozhodly proti pokutám bojovat a ve středu dopoledne ministerstvo uvedlo, že proti ženám přestupkové řízení nakonec nebude zahájeno. Zda však jednalo až na základě zveřejnění případu v médiích, ministerstvo neuvedlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám