Hlavní obsah

Visa Tap to Phone: s mobilem dnes může přijímat platby každý

Novinky, VISA

Aplikace umožňuje živnostníkům přijímat platby prostřednictvím chytrého telefonu s podporou NFC technologie.

Foto: Visa

Visa - Tap to Phone

Článek

Zjistili jsme, že devět z deseti drobných podnikatelů ve světě nepřijímá elektronické platby. Jak je to možné? Digitalizace zkrátka může být pro některé z nich z počátku nákladná a vyžaduje příslušenství navíc.

Nakupovat dodatečné vybavení k přijímání platebních karet je už však dnes minulostí. Díky řešení Visa Tap to Phone může nyní každý chytrý telefon s podporou NFC fungovat jako terminál, který přijímá platby. Žádný další hardware už k tomu není potřeba. Obchodník si jednoduše stáhne do mobilu aplikaci, se kterou u něj mohou zákazníci platit bezpečně, pohodlně a bezkontaktně.

Na pozadí toho všeho funguje bezkontaktní a bezdrátová komunikační technologie NFC (Near Field Communication). Ta s pomocí rádiových vln umožňuje přístup k digitálním informacím a výměnu dat na krátké vzdálenosti asi několik centimetrů. Dnes je to standardní technologie využívaná u nových smartphonů, díky které tak mohou posílat peníze, ale zároveň platby i přijímat.

„Čím dál víc lidí očekává, že svou kartou zaplatí kdekoli, ale na mnoha místech dnes stále neuspějí. Narazí například na venkovních trzích, u stánků s občerstvením a v různých rodinných podnicích. Na překážky spojené s běžným přijímáním karet narážejí také miliony živnostníků a malých firem po celém světě. Proto Visa usilovně pracuje na tom, jak tolik žádané digitální platby spotřebitelům zpřístupnit,“ řekl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko.

Od loňského roku je řešení dostupné i v České republice, kde lze dnes přijímat platby pomocí smartphonů bez nutnosti využívat další zařízení. Je to téměř stejně snadné jako stažení aplikace. Všichni obchodníci díky tomu mohou přijímat bezkontaktní platby pouze prostřednictvím mobilních telefonů současné generace. Přínos z toho plyne i pro zákazníky, kteří mohou rychle platit přiložením své karty, mobilu či hodinek k mobilu obchodníka podporujícího Tap to Phone.

Více zajímavých novinek ze světa Visa najdete na našem blogu.

Výběr článků

Načítám