Hlavní obsah
Zaměstnanci McDonald’s dodržují nadstandardní hygienické předpisy. Foto: McDonald’s

V McDonald’s jsou hygienická opatření na špičkové úrovni, potvrzuje odbornice SZÚ

Jak bude vypadat dodržování vládních hygienických nařízení v praxi? Mají se Češi se po znovuotevření restaurací obávat o své zdraví? McDonald’s si na kontrolu hygienických opatření přizval odbornici ze Státního zdravotního ústavu v Praze.

Zaměstnanci McDonald’s dodržují nadstandardní hygienické předpisy. Foto: McDonald’s
V McDonald’s jsou hygienická opatření na špičkové úrovni, potvrzuje odbornice SZÚ

Hygienická opatření ve všech restauracích McDonald’s jsou odjakživa na vysoké úrovni, nejinak je tomu i při znovuotevření. Potvrzuje to Ing. Jitka Sosnovcová, odbornice ze Státního zdravotního ústavu v Praze, která se podílela i na tvorbě vládních opatření během rozvolnění.
„Měla jsem možnost detailně si projít harmonogram všech hygienických opatření v restauracích McDonald’s a s čistým svědomím můžu říct, že při dodržení těchto opatření by všechny pobočky měly být po znovuotevření z hygienické stránky v naprostém pořádku. Interní opatření v McDonald’s v souvislosti s epidemií bych dokonce označila za nadstandardní,“ říká Ing. Jitka Sosnovcová ze Státního zdravotního ústavu v Praze.

Pomohou jednorázové obaly

Může se stát, že se Češi budou po opětovném otevření restaurací obávat nedostatečné hygieny a rizika přenosu nákazy přes nedostatečně umyté příbory či talíře. Tento problém mohou řešit jednorázové obaly, které používá McDonald’s. Společnost ale zároveň dbá na přírodu, a proto používá papírové obaly, kterých je drtivá většina vyrobena z recyklovaného anebo certifikovaného papíru. Ekologické smýšlení potvrzuje i fakt, že 88 % odpadu vysbíraného v restauracích najde další využití.
Společnost McDonald’s udělala v interiéru svých restaurací několik změn, aby co nejvíce omezila možné riziko nákazy koronavirem. „Zákazníkům poskytneme dezinfekci na ruce, nainstalovali jsme do všech restaurací plexiskla, která u objednávkových pultů omezí styk zaměstnanců se zákazníky. Na stolech a židlích budou umístěny samolepky, které zákazníkům umožní dodržovat požadované rozestupy. Stejně tak samolepky na zemi vyzvou příchozí k tomu, aby dodržovali rozestupy u kiosků a hlavního pultu. Také budeme zákazníkům více nabízet donášku objednávky ke stolu,“ popisuje Vít Grec, manažer kvality společnosti McDonald’s, který se podílí na přípravě opatření v rámci epidemie.

Zdraví zákazníků na prvním místě

Při práci s potravinovými surovinami v restauracích McDonald’s platí časté mytí rukou, pro styk se zákazníky na výdejovém a platebním okénku mají zaměstnanci k dispozici jednorázové rukavice a samozřejmostí je nošení roušek.
McDonald’s se i nadále řídí vládními opatřeními. „Také v četnosti dezinfikování stolů a židlí respektujeme nařízení vlády. Kromě toho platí častá dezinfekce zábradlí, displejů objednávkových kiosků, klik u dveří, povrchu dávkovače dezinfekce a samozřejmostí je dezinfekce každého použitého tácu,“ doplňuje Vít Grec z McDonald’s.

McDonald’s nálepky

Foto: McDonald’s

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Výběr článků