Hlavní obsah

Trápí Vás bolesti zad, i mírná nadváha? Jezděte pravidelně na koloběžce

Novinky, KOSTKA - kolobka, s.r.o.

Jen málokterá sportovní aktivita totiž dokáže zpevnit zádové svalstvo tak dobře, jako právě jízda na koloběžce. Nenáročným způsobem tvaruje zadeček, bříško, stehna a lýtka. Koloběžka je také úspěšnou prevencí proti celulitidě.

Jízdou na koloběžce dokonale zpevníme zádové svalstvo a odstraníme bolesti zad

Článek

Pohyb jako žádný jiný

Jízda na koloběžce je svým způsobem unikátní pohybovou aktivitou. Aktivuje se při ní totiž většina svalových partií. Odstraňuje bolesti zad, pozitivně ovlivňuje kondici kloubů dolních končetin a nenáročným způsobem tvaruje zadeček, bříško, stehna a lýtka. Jízda na koloběžce je skvělou prevencí proti celulitidě. Proto si koloběžky oblíbily nejen muži, ale také ženy.

A co na to lékaři?

Shodují se na tom, že jízda na koloběžce je vhodným kompenzačním cvičením, které pomáhá odstraňovat bolesti a ztuhlost zádového svalstva. Dochází při ní k celkové stabilizaci kyčlí a trupu, která hraje zásadní roli v prevenci v potížích s páteří. Jen málokterá sportovní aktivita dokáže zpevnit zádové svalstvo tak, jako právě jízda na koloběžce. Výhodou je, že jízdu na koloběžce si můžeme vychutnat prakticky všude – na cyklostezkách, na chodnících, na silnici, v lese...

Výběr článků

Načítám