Hlavní obsah

Topolánek se stal kvůli sázce zahradníkem

PRAHA

Prohraná sázka v pátek donutila předsedu ODS Mirka Topolánka vyměnit sako za zelené montérky a hodinu dřít při sázení keřů na náměstí OSN v Praze 9. Sázku o rychlejší sjezd bobové dráhy nad ním vyhrál starosta deváté městské části Vladimír Řihák (ODS).

Článek

Původně byl předmětem sázky úklid veřejných prostranství. [celá zpráva] Pro zahradničení se oba politici rozhodli poté, co Topolánek na tiskové konferenci navrhl radnici volební heslo "Za Prahu 9 krásnější". "Tak jsme začali péčí o veřejnou zeleň," vysvětlil Řihák.

Sázka nebo předvolební akce?

"Starosta mě vyprovokoval, já jsem sázku přijal, a proto platím. Chtěl jsem vyhrát, nikdy nechci prohrát, ale byl lepší," uvedl Topolánek. Při práci se řádně zapotil. Přestože bylo docela chladno, Topolánek si postěžoval, že je mu horko.

Zahradničení podle šéfa ODS není horší než politika. "Nemusel jsem u toho tolik přemýšlet," srovnal Topolánek obě činnosti. Svůj zahradnický příspěvek k zušlechtění Prahy 9 nepokládá jen za legraci a recesi. "Za prvé žádná práce není zbytečná, každá práce stojí za to, aby se dělala pořádně, dluhy se mají platit, sliby se mají plnit a prohrávat se musí umět," vyjmenoval.

Že Topolánkova práce není jenom recesí, potvrdilo pozdější podepisování fotografií a debatování s občany, které spíš připomínalo předvolební mítink.

Topolánek podepisoval fotografie

Byla to ale v podstatě předvolební akce. Topolánek, který vede pražskou kandidátku ODS pro sněmovní volby, potom podepisoval zájemcům své fotografie.

Na náměstí přijel se zahradníky o čtvrt hodiny později, než měl. "Budu to muset napracovat. Je to taky proto, že nemám majáček na autě a nepoužívám vládní letku a pražská doprava je taková, jaká je," poznamenal šéf ODS.

Související články

Topolánek prohrál sázku, bude zametat chodníky

Předseda občanských demokratů Mirek Topolánek se před volbami převlékne ze saka do mundúru pouličního zametače. Šéf nejsilnější opoziční strany prohrál sázku...

Výběr článků

Načítám