Hlavní obsah

Rhodos, ostrov věčného slunce

Novinky, Alena Kovářová, EXIM tours

Na čtvrtý největší řecký ostrov se jezdí za nejmírnějším klima z celého Středozemního moře, teplým sluncem, jemně oblázkovými plážemi a průzračně čistým mořem, ale také malebnými městečky naplněnými architektonickými skvosty.

Rhodos

Článek

Ostrov lemují pohádkově krásné pláže s jemnými oblázky a čistým mořem, za kterými se tyčí siluety majestátních hor v čele s nejvyšší horou Atavyros. Starobylá městečka a centrum Rhodosu tu stojí spolu s novou částí hlavního města. Vzduch na celém ostrově je kromě tradiční slané vůně prosycen vůní pomerančovníků, olivovníků, fíkovníků, cypřišů, pinií, kvetoucího tymiánu, levandule a myrty.

Do měst za památkami

V Řecku platí, že každé městečko ukrývá malebná zákoutí, uličky a nádherné, starobylé památky. Pokud zamíříte na Rhodos, určitě nesmíte minout hlavní město, které nese stejné jméno. Obklopují ho mohutné hradby pevnosti. Uličky vás zavedou do barevného přístavu, rozmanitých taveren a obchůdků s typickými suvenýry. Velmi krásná je také večerní prohlídka hlavního města, kterou můžete absolvovat v rámci fakultativního výletu s CK EXIM tours. Začíná na vrchu Monte Smith, odkud se nabízí jedinečný výhled na osvětlený přístav, jehož brány zřejmě střežila obří bronzová socha boha slunce Hélia známá jako Rhodský kolos. Lákavá je i prohlídka pozůstatků antické Akropole – Apollonova chrámu a chrámu bohyně Athény, amfiteátru a stadionu. V samotném historickém centru se projdete Rytířskou ulicí, uvidíte palác Velmistrů a Sulejmánovu mešitu.

V městečku Lindos načerpáte místní romantickou atmosféru při návštěvě Akropole s chrámem bohyně Athény a pozůstatků středověkého opevnění. Projdete se kamennými uličkami, které jsou lemovány tradičními bílo-modrými domečky, bary, tavernami a obchůdky. O Lindosu se tvrdí, že je to nejpůvabnější místo na ostrově. V rámci okruhu kolem ostrova můžete navštívit také Monolithos, Siannu, Embonu nebo Údolí motýlů.

Rhodos, hotel Afandou Beach 3*+

Skvělé koupání na západním pobřeží

Výborný servis, útulné prostředí a strategickou polohu slibují hotely na západním pobřeží ostrova. Příjemná jsou především letoviska Faliraki a Afandou. Faliraki je původně malá vesnička, která se proměnila v jedno z nejvyhledávanějších míst ostrova. Pozvolně se do moře svažující písčitá pláž slibuje skvělé koupání, a bary, které ji obklopují, příjemnou zábavu. Najdete tu samozřejmě také pověstné taverničky, ale i nově otevřený vodní park s tobogány, bazény a dalšími atrakcemi.

Afandou je letovisko obklopené olivovými háji s nádhernou, širokou, písčito-oblázkovou pláží, kterou lemuje promenáda. Ta láká k procházkám do okolí a k večerním návštěvám centra. Téměř u pláže leží také jediné 18jamkové golfové hřiště na ostrově.

Rhodos, hotel Afandou Beach 3*+

Co nesmíte vynechat!

Řecko je proslulé svou výtečnou kuchyní. Určitě si zajděte do některé z místních taveren a ochutnejte třeba tzaziki (jogurt s okurkou a česnekem), souvlaki (grilované maso na jehlici), musaku (zapečenou zeleninu s masem) nebo opravdový gyros. Vynechat nemůžete ani skvělé řecké olivy nebo tradiční anýzový likér ouzo.

Rhodos je známý ještě jednou specialitou, tentokrát přírodní. Na samotném jižním cípu ostrova, v blízkosti letoviska Gennadi s nádhernou dlouhou pláží, najdete místo s názvem Prasonissi, kde se střetávají vody Středozemního moře na východě a Egejského na západě. Na jedné straně naprosto klidné moře se tu vlévá do rozbouřených vln. Užijete si tu nejen krásné koupání, ale třeba i windsurfing nebo kiting.

Rhodos, hotel Afandou Beach 3*+

Vaše letecká dovolená na ostrově Rhodos s EXIM tours s odlety již 17. 5.:

Vaše letecká dovolená na ostrově Rhodos s EXIM tours s odlety již 17. 5.: Řecko – Rhodos – Afandou Beach 3*+, All Inclusive, 8 dní, 12 390,-

Vaše letecká dovolená na ostrově Rhodos s EXIM tours s odlety již 17. 5.: Řecko – Rhodos – Afandou Beach 3*+, All Inclusive, 8 dní, 12 390,- Řecko – Rhodos – Ampelia Beach Hotel 3*, All Inclusive, 8 dní, 11 790,-

Vaše letecká dovolená na ostrově Rhodos s EXIM tours s odlety již 17. 5.: Řecko – Rhodos – Afandou Beach 3*+, All Inclusive, 8 dní, 12 390,- Řecko – Rhodos – Ampelia Beach Hotel 3*, All Inclusive, 8 dní, 11 790,- Řecko – Rhodos – Lippia Callypso Resort 4*, All Inclusive, 8 dní, 13 390,-

Vaše letecká dovolená na ostrově Rhodos s EXIM tours s odlety již 17. 5.: Řecko – Rhodos – Afandou Beach 3*+, All Inclusive, 8 dní, 12 390,- Řecko – Rhodos – Ampelia Beach Hotel 3*, All Inclusive, 8 dní, 11 790,- Řecko – Rhodos – Lippia Callypso Resort 4*, All Inclusive, 8 dní, 13 390,- Řecko – Rhodos – Olympos Beach 4*, All Inclusive, 8 dní, 13 390,-

Řecko – Rhodos – Vergina Sun – studia, apartmány BS, 8 dní, 8 990,-

Rhodos, hotel Afandou Beach 3*+

Výběr článků

Načítám