Hlavní obsah

Podnikatelé se stále mohou obracet na poradnu Rychlá Rada

Novinky, Moravskoslezský kraj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od začátku dubna tohoto roku funguje stránka Rychlá Rada určená pro podnikatele a živnostníky. Tato krajská konzultační poradna jim má pomoci zvládnout ekonomicky náročné období vzniklé vládními opatřeními. Stránka nabízí informace o aktuální dostupné podpoře a bezplatné konzultace s odborníky.

Foto: shutterstock.com

Konzultační poradna Rychlá Rada funguje od počátku dubna 2020 dosud

Článek

„S vyhlášeným nouzovým stavem úzce souvisí nejrůznější bezpečnostní a epidemiologická opatření, která mají zásadní vliv na mnohé podnikatele. Hoteliéři, majitelé restaurací, ale i umělci a další podnikatelé se budou opět muset vyrovnávat se všemi důsledky, které jim aktuální náročné období přinese. K překonání těchto obtíží jim je stále k dispozici naše Rychlá Rada,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Fungování konzultační poradny Rychlá Rada bylo zahájeno na počátku dubna 2020 a funguje dodnes. V nejexponovanějších týdnech v rámci vyhlášeného prvního nouzového stavu od dubna do konce května 2020 se na její stránky přihlásilo přes 15 tisíc internetových uživatelů. „Celkově jsme od dubna do září pomohli vyřešit 140 dotazů podnikatelů a živnostníků z různých ekonomických odvětví. Uskutečnila se také řada online nebo osobních konzultací. Teď jsme opět s odborníky z krajských agentur, oddělení regionálního rozvoje a dalších partnerských organizací připraveni pomoci,“ doplnil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj Jan Krkoška.

Foto: Moravskoslezský kraj

Rychlá pomoc podnikatelům z Moravskoslezského kraje postiženým následky koronaviru

Tým odborníků rychlé rady je složen ze zástupců oddělení strategického plánování krajského úřadu, kteří jsou výkonnou jednotkou celého systému. Odpovídají na příchozí dotazy nebo je dále distribuují odborníkům z partnerských organizací: Krajské hospodářské komory MSK, CzechInvestu, Moravskoslezského paktu zaměstnanosti, Moravskoslezského inovačního centra Ostrava, společnosti Moravian-Silesian Tourism, BeePartner.

Konzultační podpora funguje ve všední dny od 9:00 až 17:00 hod.

Výběr článků

Načítám