Hlavní obsah

Po tragické nehodě přišla pomoc

Stačí drobná nepozornost a život se vám rázem může obrátit naruby. Podle toho, kolik si lidé v Česku platí na životní pojištění, to ale vypadá, že si to mnozí neuvědomují. Přitom životní pojištění je to jediné, na co se v případě nešťastné životní události můžete opravdu spolehnout.

Wüstenrot ProSichr

Článek

Pan Aleš K. byl vášnivý lyžař. Když se mu narodilo druhé dítě, uvědomil si, kolik lidí každoročně utrpí na horách těžké úrazy a že riziko hrozí i jemu. Jak budou splácet hypotéku na nový byt, jak finančně zvládnout výchovu dvou dětí? Rozhodování bylo krátké, stačil jeden telefonát s poradcem Wüstenrotu, jedna schůzka, na které si s ním vyjasnil své potřeby finančního zajištění rodiny, aby klidný odcházel s  životním pojištěním ProSichr „v kapse“.

Neštěstí však na Aleše nečíhalo na jeho oblíbených sjezdovkách v rakouském Schladmingu, ale na dálnici z Prahy do Liberce, kde mu do cesty vjel nepozorný řidič.  Srážce nemohl zabránit a ze zdemolovaného vozu ho nakonec museli vyprostit hasiči. Rok strávil po nemocnicích, v rehabilitačním ústavu a trvalé následky si ponese do konce života. „Nebýt toho, že jsem měl u Wüstenrotu sjednané životní pojištění, nevím, co bychom při tak dlouhodobém výpadku mého příjmu dělali. Z peněz, které mi vyplatila pojišťovna, jsme zvládli splácet hypotéku a uhradit výdaje na domácnost, nemuseli obětovat náš životní standard a nepřišli o střechu nad hlavou,“ říká Aleš a dodává, že je rád, že si včas uvědomil, že odpovědnost za budoucnost rodiny musí vzít sám na sebe a nespoléhat se na jiné. „Můj zdravotní stav se lepší a věřím, že příští zimu už to zkusím i na lyžích, alespoň s dětmi na cvičném svahu.“

Rodina Aleše těžkou životní situaci překonala, protože poradce Wüstenrotu Alešovi k základnímu pojištění vybral připojištění, která zajišťují komplexní ochranu v případě úrazu, nemoci, invalidity druhého či třetího stupně, vážných onemocnění, smrti a také zproštění od placení pojistného.

S životním pojištěním Wüstenrot máte jistotu, že když do vašeho života tragicky zasáhne osud, nebudete v tom sami.

Plnohodnotné životní pojištění online

Podrobnosti k životním pojištěním ProSichr a ProBudoucnost najdete na www.wustenrot.cz.

Možnosti pojištění si také můžete srovnat na kalkulačce životního pojištění na serveru Sfinance.cz 

Výběr článků

Načítám