Hlavní obsah

Nechcete ve výprodejích nakupovat na splátky? Zkuste odloženou platbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete lyžařskou výbavu, elektroniku nebo třeba novou lednici? Pak jsou povánoční výprodeje ideálním obdobím, kdy si může dražší zboží pořídit za lepší cenu. Celá řada obchodníků navíc nabízí služby, které vám umožní nakoupit i s prázdnou peněženkou.

Foto: Photo by Campaign Creators on Unsplash Copy

Nechcete ve výprodejích nakupovat na splátky? Zkuste odloženou platbu

Článek

Vyplatí se nákup na splátky?

Nákup na splátky je jednou z nejčastějších možností úhrady zboží, pokud máte zrovna hluboko do kapsy. Nabízí ho dnes v podstatě každý internetový obchod a díky snadné dostupnosti je mezi zákazníky oblíbený. Neobejdete se však bez zaplacení úroků, stejně tak důležité je dát si pozor na skryté poplatky. Platí, že nákup na splátky je obecně nevýhodný pro zboží, jehož doba splácení přesáhne období užívání. Tímto způsobem si proto pořizujte jen nezbytně nutné věci a nastavte si přitom co nejkratší dobu splacení.

Kupte teď, zaplaťte za dva týdny

Odložená platba je novým způsobem, jak výhodně nakoupit během povánočních výprodejů, přestože do výplaty je ještě daleko. Snadno a rychle tak můžete pořídit zboží až do 15 000 korun. Na rozdíl od nákupu na splátky si v tomto případě nemusíte dělat starosti s rozložením splátek ani skrytými poplatky. Odložená platba je zcela zdarma a nezaplatíte za ni ani o korunu navíc. Svůj nákup můžete uhradit během 14 dnů od jeho doručení, s blížícím se datem splatnosti vám navíc přijde včasné upozornění k jeho úhradě. Další nespornou výhodou této platební metody je, že vás během ní nečeká žádná administrativa. Stačí, když v košíku vyberete místo online platby možnost „Odložená platba Mall Pay“ a následně u obchodníka projdete krátkým SMS ověřením. Pak už k vám objednávka dorazí vybraným způsobem.

Obchodníci prostřednictvím odložené platby reagují na požadavky zákazníků. Tato flexibilní služba zároveň snižuje riziko propadu do dluhové pasti, které s tradičními půjčkami a přemírou nákupů na splátky hrozí. Zároveň tak zákazníci českých e-shopů získávají možnost platit jen za zboží, které opravdu chtějí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám