Hlavní obsah

Jak vybrat správnou postel a nábytek do ložnice

Komerční článekJENA - nábytek, s.r.o.

Vybrat správnou postel a nábytek do ložnice s naší pomocí není žádná věda, kvalitní postel Vás odmění vydatným spánkem.

Moderní ložnicový program Orchid s netradičním designem

Článek

Ložnice - místo pro regeneraci

Ložnice je nejdůležitější část domova. Člověk v ložnici stráví zhruba třetinu svého života. Nákup postele, matrací a ložnicového nábytku je proto třeba řádně promyslet, aby chvilky strávené v ložnici byly opravdu příjemné a člověk se ráno probudil odpočatý. Přinášíme Vám proto několik základních rad, jak správně vybrat postel, matraci a nábytek do ložnice.

Vhodný výběr roštu a matrace

Základem vydatného spánku, díky kterému načerpáte sílu do nového dne, je kvalitní rošt a matrace. V našich prodejnách a e-shopu JENA-nábytek si můžete vybrat z široké nabídky polohovacích i nepolohovacích lamelových roštů. Obecně platí, čím více má rošť lamel, tím má větší nosnost a méně se opotřebovává matrace.

Lamelový rošt s polohováním hlavy a nohou TROPICO RELAX EXPERT

Neméně důležitá je matrace. Naše nabídka zahrnuje pružinové, pěnové a sendvičové matrace vyrobené z několika druhů pěnových materiálů.  Při výběru matrace je hlavním kritériem hmotnost člověka, který na ní bude spát. Obecně platí, že čím je člověk těžší, tím tužší matraci by si měl pořídit. V prodejnách a e-shopu JENA-nábytek je k dostání velká škála rozměrů roštů a matrací, ze kterých si vybere většina zákazníků.

Lamelový rošt s polohováním hlavy a nohou TROPICO RELAX EXPERT

Nezapomeňte na správný rozměr postele

Při nákupu nové postele je třeba zvolit správný rozměr, aby se vešla do ložnice a byla pohodlná. Ložnicové programy nabízejí postele o šířce 160 a 180 centimetrů, přičemž jejich délka je 200 centimetrů. Zákazníkům doporučujeme zvolit širší rozměr, aby odpočinek a spánek byl pohodlnější.

Čalouněná postel

Zákazníci u nás mohou zakoupit také čalouněné postele vybavené pružinovou, pěnovou či sendvičovou matrací. Tyto postele jsou zpravidla levnější než postele složené z rámů vybavených roštem a matrací, na druhou stranu ale mohou mít kratší životnost.

Lamelový rošt s polohováním hlavy a nohou TROPICO RELAX EXPERT

Nábytek do ložnice

Nábytek do ložnice je třeba vybírat podle toho, jak moc velký prostor máte k dispozici. V ložnici kromě postele zpravidla stojí skříň, komoda a samozřejmě noční stolky, takže se na první pohled může zdát, že vměstnat všechen nábytek do často malého pokoje není v lidských silách. Ložnicové programy jsou ale naštěstí velmi variabilní, takže si můžete vybrat optimální velikost nábytku.

Lamelový rošt s polohováním hlavy a nohou TROPICO RELAX EXPERT

Tipy na závěr

Z ložnice si v žádném případě nedělejte pracovnu. Pokud ale nemáte jinou možnost, pak pracovní místo oddělte od lůžka optickou bariérou. Nábytek je třeba vybrat a v ložnici poté uspořádat tak, aby kolem postele byla ulička široká aspoň 60 centimetrů a pokoj byl dobře průchodný.

A hlavně při zařizování pamatujte na to, že ložnice je místem klidu a odpočinku.

Výběr článků

Načítám