Hlavní obsah

Horká voda a vysoký tlak otevírají nové možnosti čištění. Bez nutnosti použití chemie

Novinky, Kärcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čištění za pomoci horké vody a vysokého tlaku. Díky této kombinaci lze dosáhnout působivých výsledků čištění bez nutnosti použití doplňkových chemických přípravků. Výhod je ještě mnohem více.

Foto: Kärcher spol. s r. o.

Čištění a dezinfekce veřejných prostor pomocí vysokotlakého čističe s ohřevem.

Článek

Tajemství horké vody

Důležitým faktorem v procesu čištění je horká voda. Teplo urychluje chemické procesy, každé zvýšení teploty násobí reakční rychlost. Horká voda rozpouští tuky, oleje, pryskyřice, ty se pak z čištěných povrchů uvolňují rychleji a lze je tak snadněji odstranit. Čištění horkou vodou proto přináší lepší výsledky a nabízí řadu možností využití.

Výhody čištění pomocí horké vody

Ve srovnání s beztlakovými čisticími postupy za použití studené vody jsou horkovodní vysokotlaké čističe účinnější, hospodárnější a šetrnější k životnímu prostředí. Lepších výsledků čištění je dosaženo v rychlejším čase, krátí se tak i provozní doba, je spotřebováno menší množství vody. Povrchy čištěné horkou vodou rychleji schnou a jsou dříve připraveny plnit svůj účel. Díky možnosti vynechání doplňkových chemických přípravků dochází k úsporám v nákladech na čištění. Výhodou vysokého tlaku vody je také snadné čištění obtížně přístupných míst. Horkovodní vysokotlaké čističe dokáží zajistit vysoký standard hygieny a lze s jejich pomocí efektivně dezinfikovat tvrdé povrchy, jako jsou podlahy, stěny nebo rozsáhlé plochy jako chodníky, veřejná prostranství včetně laviček a zastávek MHD, dětská hřiště atd.

Vysokotlaké čističe s ohřevem Kärcher

Společnost Kärcher nabízí hned několik řad mobilních profesionálních vysokotlakých čističů s ohřevem včetně široké nabídky příslušenství. Díky rozdělení do několika výkonnostních tříd lze najít vhodné přístroje jak pro úklidové práce a čištění v obcích, tak pro využití v zemědělství, potravinářském, stavebním a automobilovém průmyslu. Své favority zde naleznou i úklidové firmy, dopravci a profesionálové z různých oborů.

Foto: Kärcher spol. s r. o.

Mobilní vysokotlaké čističe s ohřevem nabízí široké možnosti využití.

Kärcher HDS Trailer

Mezi špičkové představitele mobilních vysokotlakých čističů s ohřevem patří Kärcher HDS Trailer. Tento mobilní přívěs je osazen spolehlivým dieselovým motorem, který umožňuje použití bez potřeby napájení. Součástí osazení HDS je vždy vše, co potřebujete pro aplikaci čištění. Velká integrovaná nádrž na vodu o objemu 500 litrů umožňuje nezávislé čištění při plném výkonu až 30 minut a se sníženým průtokem vody až jednu hodinu. Díky velké palivové nádrži můžete provádět dlouhé čištění bez přerušení. Tento stroj umí pracovat v režimu Kärcher eco!efficiency, kdy je teplota vody omezena na 60 °C, což je více než dostačující pro většinu použití a pomáhá uživateli šetřit energii.

Foto: Kärcher spol. s r. o.

Mobilní vysokotlaký čistič s ohřevem Kärcher HDS Trailer

Navštivte internetové stránky společnosti Kärcher (Kärcher Professional) a získejte nabídku od našich obchodních zástupců.

Výběr článků

Načítám