Hlavní obsah

G4S - světová jednička v poskytování bezpečnostních řešení

Novinky, G4S Secure Solutions (CZ), a. s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sejít se s obchodní ředitelkou G4S nad kávou nebylo vzhledem k jejímu akčnímu pracovnímu rytmu snadné, ale nakonec se zadařilo a mohli jsme probrat novinky v G4S, především v Technologické divizi, která jde stále více do popředí.

Obchodní ředitelka G4S Lenka Nováková

Článek

Lenko, co Vás napadne první, když se řekne technologie?

Určitě naše divize technologie, tedy naše myslím G4S :-) skvělý tým lidí, který dokáže vše – navrhne řešení, zpracuje projekt, dodá instalaci, zkrátka provede precizní práci.

 

Co je tedy na začátku?

Na začátku i na konci je vždy klient. Naše touha a snaha splnit mu veškeré požadavky, navrhnout nejlepší řešení, perfektní služby. G4S je světovou jedničkou v poskytování bezpečnostních řešení. Náš úspěch spočívá právě v té komplexnosti, šíři služeb. Umíme zákazníkovi na míru vytvořit optimální a nejefektivnější variantu „bezpečnosti“.

Jak takové tvoření tedy vypadá?

Myslím, že kostra je velmi podobná jako v ostatních oborech podnikání, které se zabývají službami. Stále platí totéž – klient je vždy na prvním místě. Náš profesionální tým nejprve zjistí, o jaký druh bezpečnostních služeb má klient zájem. Ve škále našich bezpečnostních řešení jsou veškeré guardingové služby, svozy a zpracování hotovosti a právě také ony zmiňované a v současné době tolik žádané technologie, jejichž součástí je i pult centrální ochrany.

Ráda bych se tedy poslední zmíněné službě, technologiím, věnovala v povídání nejvíce. Technologie jsou v současné době produkt, který je in a žádaný klienty. V první řadě je tedy úkolem technického týmu G4S získat od zákazníka co nejvíce konkrétních informací, požadavků a přání, co klient od technologie očekává, jaký má být účel projektu a zacílení.

Poté naši technici připraví návrh řešení s již konkrétními navrženými technologiemi. Technologie nakupujeme od nejlepších českých i světových výrobců, proto garantujeme tu nejvyšší možnou kvalitu. Možností je opravdu mnoho, jen pro představu čtenářů některé z nich uvádíme v následující tabulce.

Technologie:

  • poplachová zabezpečovací tísňová signalizace
  • kamerové systémy
  • systém kontroly vstupu
  • docházkové systémy
  • elektrická požární signalizace
  • evakuační rozhlas a ozvučovací systémy
  • ochrana zboží
  • strukturovaná kabeláž
  • vyvolávací systémy
  • grafické nástavbové systémy
  • turnikety, rámy, rentgeny atd.

 

Na základě tohoto návrhu a po finální dohodě s klientem kolegové zpracují  prováděcí  projektovou dokumentaci. Poté nastává nejkrásnější část projektu a to je samotná realizace, tedy instalace technologií, ať už kamerových, bezpečnostních či požárních systémů, turniketů, detekčních rámů... A samozřejmě nedílnou součástí celého projektu je napojení klienta na naše Monitorovací centrum jinak řečeno Pult centrální ochrany. Zde je klient pod naší ochranou a dohledem 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce.  Naše monitorovací centrum má tedy nad klientovým objektem nepřetržitý dohled a v případě ohrožení objektu klienta reaguje na poplach a okamžitě vysílá na místo zásahové vozidlo.

A tím pro Vás jako G4S tedy vše končí…

Ne. Právě naopak – G4S poskytuje záruční i pozáruční servis a také naprosto samozřejmě pravidelné prohlídky, kontroly a revize.

Lenko, řekla byste nám, kdo jsou tedy vlastně klienti G4S, kteří zmíněné technologie využívají?

Našimi hlavními klienty v oblasti technologií jsou především banky, retaily, nákupní centra a průmyslové areály. Zabezpečujeme například pobočky Komerční banky, Air Bank,  obchody… a také O2 Arénu.

Co se týká klientů Monitorovacího centra, počítají se v tuto chvíli na tisíce a kromě zmíněných bank a obchodních center se jedná například o řetězce prodejen sportu, potravin, koberců, koupelnových doplňků, lékáren, objektů státní správy, autobazarů a v neposlední řadě i několik stovek bytů a rodinných domů.

Existují tedy pro Vás ještě vůbec nějací klienti, kterým byste technologie nabídli?

Ale samozřejmě! G4S divize technologie je velice pružná. Dokáže reagovat na potřeby všech zákazníků a je připravena na další nové klienty a na plnění jejich přání. Věnujeme se jak péči o klienty stávající, tak oslovování nových klientů a neskromně musím říci, že se nám velmi daří. Raději to zaklepu... :-)

 

Kdo jsme

G4S je světovou jedničkou v poskytování komplexních bezpečnostních řešení.

  • Specializuje se na outsourcování podnikových procesů, kde hraje bezpečnost klíčovou roli.
  • Hodnotí současná i budoucí rizika a navrhuje bezpečná řešení vedoucí k minimalizaci jejich dopadu.
  • Působí v celé řadě geografických trhů a oblastech podnikání.
  • Je významným poskytovatelem řízení rizik a ochrany podnikatelských i vládních subjektů po celém světě.
  • Má pobočky ve více než 125 zemích a zaměstnává 657 000 pracovníků.

V České republice se G4S zaměřuje zejména na bezpečnostní služby v oblasti ochrany majetku a osob a cashové služby spojené s manipulací hotovosti.

Výběr článků

Načítám