Hlavní obsah

Foukaná tepelná izolace, minerální vata do všech novostaveb a starších domů - trámových stropů

Komerční článekABD Izospol Polná

Každý rok vydáme větší částku za topení. Je to nepříjemné a nutí nás to se zamyslet nad úsporou. Vytápět dům musíme, ale určitě máme místa, kudy teplo zbytečně uniká. Stropy a dutiny bez izolace jsou místa, která se podílí největší měrou na ztrátách.

Foukaná tepelná izolace, minerální vata do všech novostaveb a starších domů - trámových stropů

Článek

Máme-li ve stropě dutinu bez izolace, je příčinou úniku tepla. Protože teplo, jak známo, stoupá vzhůru. Když nenarazí na izolaci, uteče Vám z domu. A zde Vám foukaná minerální izolace dokáže nejvíce pomoci.

Technologie včetně materiálu stlačeného v pytlích zůstává na nákladním autě. Izolace se dopravuje jen hadicí do izolovaného prostoru, bez nepořádku v domě.

Foukaná tepelná izolace je vhodná také do novostaveb, k izolaci mezistřešního prostoru u příhradových vazníků i běžných krovů bungalovů, kde vytvoříme souvislou vrstvu. Izolace dokonale obepne dřevěné konstrukce vazníků a nezůstává žádný tepelný most.

Také mnoho majitelů starších objektů řeší otázku dodatečného zateplení střechy, půdního prostoru, půdních vestaveb, mezi-prostorů podlah a stropů. Technologií foukané minerální vaty se dostaneme do nepřístupných prostor a tepelně izolujeme dům bez nutnosti demontáže částí budov, které by vyžadovaly následně finančně náročné opravy.

U městské zástavby je aplikace foukané tepelné izolace vhodná ke zhodnocení objektů a úsporám tepla kromě půdních prostor také u panelových a bytových domů, kde je dvouplášťová střecha. Izolace se bez omezení provozu domu nafouká do mezistřešního prostoru. Podobně se může postupovat u škol, jeslí, obchodů a dalších.

Zateplení stropu je i pomocné opatření u kotlíkové dotace.

Zateplení stropů je finančně méně náročné než jiné kroky při zateplení domu a návratnost vložených finančních prostředků je daleko rychlejší, 3-5 let.

Výběr článků

Načítám