Hlavní obsah

Extrémní poptávka po nových oknech pokračuje. Jaký je nejvhodnější termín montáže?

Novinky, PRAMOS a.s.

Plánujete výměnu a nákup nových oken? Zajímají vás současné trendy a situace ve výrobě? Přečtěte si tipy na montáž v zimě. O své zkušenosti se podělil Pavel Viktorin, vedoucí výroby oken a dveří firmy PRAMOS.

Foto: PRAMOS a.s.

Výroba oken

Článek

Oblíbenou firmu na výrobu oken a dveří PRAMOS znají lidé nejen jako rádce při výběru oken a dveří, ale i z pohledu spolehlivé montáže. Za posledních 20 let se změnily požadavky zákazníků a tomu se přizpůsobuje i firma.

Transformace se týkala nejen rekonstrukce prostor, ale i zavedení moderních technologií. „Dříve u nás byl velký podíl manuální práce, ale od roku 2006 jsme provoz vybavili nářezovým a obráběcím centrem. I když byla tato technologie velmi drahá, vyplatilo se nám to. Nyní máme CNC stroje, které do výroby přivedly rychlost a kvalitu,“ říká Pavel Viktorin.

Foto: PRAMOS a.s.

Kontrola vyrobených oken

Plastová okna je možné instalovat i při chladnějším počasí

Trh stavebních materiálů je letos atypický. Díky výraznému navýšení zakázek v letním období se prodlužují lhůty dodávek materiálů i montáže. “Letošní léto je vlivem situace na stavebním trhu extrémní. Zaměřujeme a vyrábíme jako v hlavní sezóně,” zmiňuje Pavel. Doporučujeme zajistit si zavčas výrobu oken i dveří a domluvit si termín montáže v méně vytížených zimních měsících. V zimní mimosezóně je montáž rychlejší a snáze se najde i termín, který vám vyhovuje.

Současné trendy oken: francouzská okna, smart technologie a šedé profily

Pavel Viktorin jako jeden z mála mohl pozorovat, jak se časem měnily trendy ve výrobě. V současné době je v módě například koncept „indoor outdoor living“ a zejména pak francouzská okna, která umožňují kontakt s přírodou a zároveň slouží jako stylový bytový doplněk.

V současné nabídce dominují nadčasové šedé profily. Zatímco dříve vedl zlatý dub a třešeň, dnes si první místo drží šedá a antracitová. Je to dáno i tím, že tyto barvy dobře imitují hliníková okna. V šedém provedení nabízí PRAMOS jak základní profily HORIZONT PS penta plus, tak prémiové profily pro nízkoenergetické domy HORIZONT PS SPACE 8.

Foto: PRAMOS a.s.

Reference

V neposlední řadě stoupá trend automatizace a smart technologií. „Lidé čím dál více kladou důraz na bezpečnost,“ komentuje trend Pavel.

Děláme okna tak dobře, jako bychom si je dělali sami pro sebe

Motto firmy zní: „Děláme okna tak, jako bychom si je dělali sami pro sebe.“ Příkladem jde sám vedoucí výroby, který si okna PRAMOS nechal namontovat do svého rodinného domu. „Jsou to jedny z prvních kousků, které se vyrobily. Mám je už od roku 1996 a jsem s nimi moc spokojený,“ říká s úsměvem.

Foto: PRAMOS a.s.

Pavel Viktorin, vedoucí výroby oken

Výběr článků

Načítám