Hlavní obsah

Extrémně levné hypotéky do konce léta vydrží, ceny nemovitostí však brzy porostou

Komerční článek

Zatímco úrokové sazby hypoték atakují momentálně cenové dno, trh s nemovitostmi začíná po letech úpadku ožívat. Podle analýz Sociologického ústavu Akademie věd letos transakční ceny bytů vzrostou v porovnání s rokem 2013 přibližně o jedno až tři procenta.

Spočítejte si, jakou získáte hypotéku v nejpřesnějším srovnávači všech hypoték na trhu

Článek

Úrokové sazby v červnu klesly na průměrnou hodnotu 2,75 %. Ceny nemovitostí naopak začaly znovu růst. „Levné hypotéky zvedly poptávku po nemovitostech. Léto je ale období, kdy mají lidé o nemovitosti nižší zájem. Proto by zájemci o vlastní bydlení neměli nákup nemovitosti odkládat. Na podzim totiž poptávka opět stoupne a ceny na realitním trhu tak vzrostou,“ upozorňuje Jan Kruntorád ze společnosti Gepard Finance.

On-line porovnání hypoték ušetří spoustu času

Při výběru hypoték lze ušetřit čas i náklady s pomocí hypotečních kalkulaček. Ty přehledně srovnají sazby bank a vypočítají zájemci o úvěr výši úroku i splátek. „Při použití hypoteční kalkulačky Gepard Finance je možné získat sazbu již od 1,99 procenta. Protože banky chtějí motivovat zákazníky, aby si hypotéky sjednali i v letním a méně vytíženém období, nabízejí pro červenec a srpen navíc speciální bonusy,“ dodává Kruntorád. Podle odborníků na bankovní a realitní trh by zájemci o nové bydlení neměli dlouho vyčkávat, protože období levných hypoték a rozumných cen nemovitostí brzy skončí.

Výběr článků

Načítám