Hlavní obsah

Dovolená v Itálii? Vyzkoušejte si prázdniny na farmě nebo na statku

Novinky, Cestovní kancelář Italieonline s.r.o.

Itálie již tradičně patří mezi nejčastější prázdninové cíle českých rodin. Kam se letos Češi vydávají a jaké jsou trendy v trávení dovolené v Itálii? Kromě blízkých severoitalských letovisek, které dlouhodobě těží ze své snadné dostupnosti a písčitých pláží, si turisté oblíbili i kouzelné Toskánsko a Umbrii.

Siena

Článek

Na nové trendy v trávení letní dovolené jsme se zeptali v CK Italieonline - jedné z největších cestovních kanceláří specializovaných právě na Itálii. Podle vedoucí prodeje Evy Veselé je patrný stále rostoucí zájem o trávení dovolené jinak než jen relaxací u moře. A právě Toskánsko nabízí ideální spojení relaxační a aktivní dovolené. Velkým hitem posledních několika sezón je ubytování na farmách a statcích ve vnitrozemí - tzv. agroturistika. Na rozdíl od klasické dovolené u moře jsou klienti ubytováni na romantickém italském venkově, kde si mohou odpočinout od každodenního městského ruchu uprostřed olivovníkových hájů nebo vinic třeba ve světoznámé oblasti Chianti.

San Gimignano

K snídani jim majitelka přichystá domácí marmeládu a croissanty s vynikajícím italským espressem. Odpolední lenošení na sluníčku u bazénu si můžete zpříjemnit italským aperitivem nebo degustacemi nejrůznějších gastronomických pochoutek. V okolí najdete bezpočet malých výrobců sýrů, klobásek, salámů, nejkvalitnějšího olivového oleje - tzv. extra vergine a samozřejmě také vína nejvyšší kvality (Chianti, Sassicaia, Brunello di Montalcino a další). K večeři pak mohou hosté ochutnat místní speciality, které pocházejí buď přímo ze statku, kde jsou ubytováni nebo z okolních malých farem.

San Gimignano

A když už budete mít všeho toho klidu, relaxu a zeleně dost, můžete nasednout do auta nebo na vlak a cca za půl hodinky dorazíte do historických měst jako Siena, Lucca, Volterra, San Gimignano, Pisa či Florencie, kde můžete obdivovat umění starých mistrů. A pokud vaše ratolesti neuspokojí ani výlet na krásné toskánské pláže, můžete týden dovolené strávit v klidu toskánského venkova a druhý týden v jednom z nejoblíbenějších severoitalských letovisek jako je Lignano, Bibione nebo Caorle.

San Gimignano

Zde kromě vyžití pro děti jako jsou akvaparky, zábavní parky a písečné pláže najdou to své i ženy; třeba při večerních nákupech na promenádě. A pánové mohou posedět u sklenice piva nebo vína při sledování fotbalového zápasu na velkoplošné obrazovce v některém z mnoha místních barů.

V Itálii si prostě každý vybere to své. Nechte si poradit u odborníků a využijte mimořádně výhodných cen Itálie - last minute!

Výběr článků

Načítám