Hlavní obsah

Cestujte s kartou – v klidu a bez starostí

Novinky, Visa Europe Services Inc., organizační složka

Letní dovolené jsou v plném proudu a řada Čechů vyráží do zahraničí. Součástí příprav na cestu do ciziny vždy bývala i návštěva směnárny, kde si člověk nakoupil patřičnou měnu podle toho, kam měl namířeno. Díky globální síti Visa však dnes v naprosté většině případů stačí cestovat s kartou či mobilním zařízením.

Foto: Visa Europe Services Inc., organizační složka

Plaťte v zahraničí kartou Visa, chytrými hodinkami nebo mobilem a ušetřete si starosti

Článek

Během posledních deseti let si Češi dovolené v zahraničí velmi oblíbili. Koronavirová pandemie však cestování na delší dobu znemožnila nebo minimálně velmi zkomplikovala a počet cest do zahraničí se snížil až o 60 %. S rušením protipandemických opatření se ale cestovní ruch opět rozjíždí.

Pokud patříte mezi ty, kteří v létě plánují navštívit cizí zemi, ať už na prodloužený víkend nebo delší dovolenou, určitě budete řešit, jak v místě pobytu platit. Faktem je, že 3 z 5 Čechů v zahraničí upřednostňují platby kartou či chytrým zařízením. Spoléhají se tak na globální síť Visa, díky níž zaplatí ve více než 200 zemích na více než 100 milionech míst.

„V období pandemie si velkou oblibu jak mezi zákazníky, tak mezi obchodníky získaly bezkontaktní platby. Se zrušením protipandemických opatření tento trend nijak neoslabil, a i proto se již velmi zřídka kdy stane, že byste na cestách narazili na místo, kde kartou nezaplatíte,“ říká Petr Polák, Country Manager pro Českou republiku ve společnosti Visa.

Bezhotovostní transakce v zahraničí s sebou přinášejí hned celou řadu výhod oproti nákupu lokální měny:

•    Nemusíte se bát, že peníze ztratíte

•    Nemusíte se bát, že peníze ztratíte •    Platby jsou rychlé a pohodlné

•    Nemusíte se bát, že peníze ztratíte •    Platby jsou rychlé a pohodlné •    Globální síť Visa zajišťuje bezpečnost domácích i zahraničních transakcí

•    Nemusíte se bát, že peníze ztratíte •    Platby jsou rychlé a pohodlné •    Globální síť Visa zajišťuje bezpečnost domácích i zahraničních transakcí •    Platbami Visa kartou můžete získat výhodnější kurz než ve směnárně

•    Získáte lepší přehled o vašich výdajích

Kromě výše zmíněných výhod bezhotovostních plateb přináší Visa i jednotlivé banky svým klientům celou řadu zajímavých benefitů, které se liší v různých lokalitách, a vy si tak cestování můžete ještě více zpříjemnit. Jednat se může například o vstup do letištního salónku v Praze či výhodné nabídky při ubytování se službou Amazing Places.

Plaťte chytrými hodinkami nebo telefonem

Jednou z největších výhod bezkontaktních plateb je samozřejmě možnost využít svůj chytrý telefon či hodinky díky digitálním peněženkám. Svou fyzickou kartu tedy můžete s klidem nechat na hotelovém pokoji, a mít tak o starost méně.

Výjimečně se může stát, že někde kartou nezaplatíte. Typickým příkladem by mohly být veřejné toalety či pouliční stánky s občerstvením. Pro takové případy doporučujeme mít po ruce malou rezervu v hotovosti. Vždy můžete využít mapu na stránkách Visa, kde si snadno dohledáte miliony bankomatů po celém světě.

Ať už se vydáte do zahraničí, nebo dovolenou strávíte v tuzemsku, přejeme vám šťastnou cestu, krásné zážitky a bezproblémové platby.

Více zajímavých novinek ze světa Visa najdete na našem blogu

Foto: Visa Europe Services Inc., organizační složka

Mezi Čechy je i letos nejoblíbenější zahraniční destinací Chorvatsko, následované Řeckem a Itálií se Španělskem

Foto: Visa Europe Services Inc., organizační složka

Češi v zahraničí nejčastěji platí kartou, chytrým telefonem nebo hodinkami za pohonné hmoty, jídlo a léky

Výběr článků

Načítám