Hlavní obsah

Čerstvé, kvalitní a lokální

Novinky, Kaufland ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Produkty lokálních pěstitelů či farmářů jsou stále žádanější. Přání zákazníků mít v nabídce čerstvé regionální produkty plní například Kaufland, který vyhledává nejlepší dodavatele v regionech a jejich produkty v prvotřídní kvalitě denně nabízí ve svých prodejnách.

Foto: Kaufland ČR

Čerstvé, kvalitní a lokální produkty najdete v prodejnách Kaufland

Článek

Během sezóny zeleniny a ovoce, která v Česku trvá přibližně od dubna do konce října, se v nabídce postupně objevuje vše, co se zrovna urodí. Na jaře ředkvičky, saláty, jarní cibulka nebo jahody, v létě papriky, okurky, rajčata, třešně, maliny, meruňky, na podzim dýně, brambory a nejrůznější druhy ovoce.

Z českých polí a sadů

Keříková rajčata Kaufland nabízí celoročně od českých dodavatelů. Jsou vypěstována v nejmodernějších sklenících podobných jako v Holandsku, odpadá však složitý transport a rajčata mohou déle zrát a chuťově jsou mnohem lepší. Keříková rajčata dodává Družstvo Bramko.

Dalším z dodavatelů je například odbytové družstvo Čerstvě utrženo, které sdružuje několik pěstitelů a snaží se do obchodů vrátit poctivě pěstované ovoce a zeleninu. Do Kauflandu dodává speciálně vybrané odrůdy cherry rajčátek, například Nelinku ze skleníků ve Velkých Němčicích, Strabenu z Mutěnic nebo Hranáčka ze Smržic. Družstvo se ale věnuje i jiným plodinám. Dodává například moravské meruňky nebo kanadské borůvky, samozřejmě pěstované u nás, o které byl v loňském roce obrovský zájem. Za své produkty pravidelně získává ocenění jako Klasa nebo Chuť jižní Moravy.

Foto: Kaufland ČR

V nabídce nechybí keříčková rajčata od českého dodavatele

Do 48 hodin od sklizně ve vaší prodejně

Dalším zajímavým dodavatelem je parta nadšenců Český chřest, díky níž u nás zažívá pěstování chřestu renesanci. Česká republika se opět stává chřestovou velmocí a jemná chuť chřestu vypěstovaného na Mělnicku je vyhledávaná i mezi gurmány v zahraničí. Je to jedna z nejzdravějších potravin, a navíc skvěle chutná. Dodávají jak zelený, tak bílý chřest, sezóna trvá přibližně od dubna do června.

Kaufland spolupracuje ale také s dalšími dodavateli z celé České republiky. V jeho obchodech tak dostanete čerstvou zeleninu z Polabí, chutná a aromatická jablka ze středních a východních Čech. Do 48 hodin od sklizně tak můžete své oblíbené druhy ovoce najít v prodejně.

Foto: Kaufland ČR

Do 48 hodin od sklizně tak můžete mít svoji oblíbenou zeleninu na talíři

Výběr článků

Načítám