Hlavní obsah

Bezpečné nakupování s virtuální kartou Visa – přehled jejích hlavních výhod

Novinky, Visa Europe Services Inc., organizační složka

„Naši klienti si virtuální karty velmi oblíbili. V minulém roce jsme jich vydali několik tisíc, přičemž letos očekáváme, že je bude využívat každý pátý uživatel mobilního bankovnictví George,“ říká Jan Hailich, vedoucí platebních řešení v České spořitelně.

Foto: Česká spořitelna

S virtuální kartou Visa od České spořitelny můžete platit hned po založení účtu

Článek

V rámci dlouhodobého závazku vyvíjet udržitelná a inovativní řešení, která reagují na přání zákazníků po ekologičtějších produktech, nabízí Česká spořitelna spolu se společností Visa českým spotřebitelům virtuální karty od prosince 2020. Jaké jsou jejich hlavní benefity?

1. Virtuální karty jsou ekologické a snadno vyměnitelné

Česká spořitelna je jednou z prvních bank v České republice, která uvedla jednorázovou virtuální kartu. Díky ní se snižuje nejen objem plastového odpadu, ale držitelé karet si ji mohou na svém mobilním telefonu nebo počítači aktivovat pouhými dvěma kliknutími a následně s ní platit. Platnost jednorázové virtuální karty po nákupu automaticky vyprší, nebo pokud ji do 60 minut nepoužijete. Těchto jednorázových virtuálních karet, s limitem 50 000 Kč, si můžete vygenerovat kolik chcete a jsou zdarma pro všechny klienty České spořitelny.

K čemu je to dobré? Pro každou novou online platbu můžete použít novou jednorázovou virtuální kartu a nastavit si limit pro každou kartu zvlášť. Máte tak plnou kontrolu nad svými výdaji.

2. Už nemusíte čekat na zaslání karty poštou

S běžnou, dlouhodobou virtuální platební kartou můžete platit online okamžitě. Navíc si ji můžete nahrát do svého mobilního telefonu pomocí známých virtuálních peněženek a následně s ní platit v obchodech přijímajících bezkontaktní platby nebo vybírat hotovost z bezkontaktních bankomatů. Virtuální kartu si můžete vygenerovat dvěma kliknutími hned, jak si založíte nový účet, takže nemusíte čekat na její doručení poštou.

3. Virtuální kartu nemůžete ztratit

Svou fyzickou kartu můžete kdykoliv ztratit. V případě virtuální karty to ale není možné. Můžete si ji totiž uložit ve svém chytrém telefonu nebo chytrých hodinkách, které sice můžete také ztratit, ale svou kartu stále najdete v mobilním bankovnictví. Virtuální kartu uloženou ve vašem ztraceném telefonu nelze zneužít, protože je silně zabezpečena. Díky technologii Visa tokenizace může uživatel nebo jeho banka v případě ztráty nebo odcizení zařízení velmi rychle deaktivovat token, aniž by došlo k zablokování virtuální karty Visa spojené s tokenem. Pokud byste však i přesto měli pochybnosti, můžete ji smazat a vygenerovat novou během pár kliknutí.

Více zajímavých novinek ze světa Visa najdete na našem blogu.

Foto: Česká spořitelna

Limitovaná verze virtuální karty od Spořitelny. Banka z každé platby věnuje 5 Kč na podporu Ukrajiny skrz Člověka v tísni.

Výběr článků

Načítám